Revolutionaire Techniek
28-03-2019

Revolutionaire schoonmaaktechniek betekent einde van dweil

Een nieuw innovatietraject bij Care zorgt al meteen voor een doorbraak.
Wie had gedacht dat schoonmaken helemaal opnieuw uitgevonden kon worden? Bjorn Van der Auwera (Operational Manager bij Care) vertelt ons er alles over.

Toen ik vorig jaar bij Care begon, trof ik er veel kleine innovatieprojecten aan. Positief natuurlijk! Maar op lange termijn heeft dit als risico dat de mensen afhaken. En dan komt er van die vernieuwingen op de werkvloer weinig terecht. Integendeel, het verzuim verhoogt en de kwaliteit gaat zelfs naar beneden.

Bjorn zette Care op een andere koers: één groot innovatietraject, met participatie van Care-medewerkers op alle niveaus en samen met Alpheios, kennispartner in de schoonmaak en zusterbedrijf in de Vebego-groep. The Care Academy for Clever Cleaning was geboren.

Einde van de klassieke emmer en dweil

De nieuwe schoonmaaktechniek maakt gebruik van voorbevochtigde microvezeldoekjes die op een speciale manier gevouwen worden. Ja, dit is echt het einde van de klassieke emmer en dweil in de schoonmaak.

Innovatie in schoonmaak is 50% vaktechniek en 50% mensenwerk

Zeker 50% van de innovatie in The Care Academy is mensenwerk: medewerkers betrekken in de ontwikkeling, schoonmakers opleiden in de nieuwe techniek, teamleiders trainen in people skills.

Schoonmaken is een mensenbusiness. Schoonmaak gebeurt door mensen en voor mensen. Als je wil innoveren in de schoonmaak, kan je dus maar beter zorgen dat je de mensen mee hebt.

Daarom pakken we de uitrol van de nieuwe techniek bij onze klanten ook gefaseerd aan. Het zijn de mensen die de vernieuwing op de werkvloer dragen. Veranderingen top-down forceren, heeft in onze sector weinig kans van slagen op lange termijn.

Einde Van De Dweil

Het eerste resultaat is een nieuwe, revolutionaire schoonmaakmethode die sneller gaat, minder water verbruikt en minder schadelijke chemie vereist. Dit is geen win-win, maar een win-win-win-win-innovatie: tijdswinst, milieuwinst, ergonomiewinst en kwaliteitswinst.

Meer blogs

Luchtkwaliteit
gezondheid, kantoorschoonmaak

3 actiepunten om de luchtkwaliteit in uw kantoor te verbeteren

Slechte binnenlucht in kantoren verlaagt de productiviteit en verhoogt het verzuim: "Zieke gebouwen maken mensen ziek". Goede redenen om luchtkwaliteit hoog op uw agenda te zetten als facility manager. In deze blog vindt u 3 haalbare actiepunten.
12-02-2019
3 min.
Nieuw Kantoorinrichting
innovatie, kantoorschoonmaak, duurzaamheid

Nieuwe kantoorinrichting: geef oude kantoormeubelen nieuw design

Bij Care houden we de vinger aan de pols van de nieuwste ontwikkelingen in facility management. De collega’s van ons zusterbedrijf NNOF zijn echte voorlopers in duurzame kantoorinrichting. Project Manager Simon Vandevoorde deelt zijn passie in deze gastblog.
22-09-2019
2 min.
Impact Corona
kantoorschoonmaak

De impact van corona op de hygiëne in bedrijven

Begin maart stromen de eerste verontrustende berichten binnen: corona heeft België bereikt. Twee weken later gaat België in lockdown. Het ene bedrijf moet de deuren sluiten. Het andere krijgt het drukker dan ooit. Maar welke impact heeft corona op de hygiëne in uw bedrijf? Hoe zorgt u voor een veilige werkomgeving? En welke rol spelen facilitaire bedrijven zoals Care daarin?
29-06-2020
3 min.