Nieuw Kantoorinrichting
22-09-2019

Nieuwe kantoorinrichting: geef oude kantoormeubelen nieuw design

Bij Care houden we de vinger aan de pols van de nieuwste ontwikkelingen in facility management. De collega’s van ons zusterbedrijf NNOF zijn echte voorlopers in duurzame kantoorinrichting. Project Manager Simon Vandevoorde deelt zijn passie in deze gastblog.

Duurzame kantoorinrichting is het stokpaardje van de interieurarchitecten van NNOF. Bij herinrichting krijgt het oude kantoormeubilair een nieuwe functie en trendy look. Beter dan nieuw!

Zinloze stromen van grondstoffen bij kantoorinrichting

Facility managers weten dat bij nieuwe kantoorinrichting 2 stromen van grondstoffen komen kijken. Afvoer van oude kantoormeubelen en aanvoer van nieuwe.

Pure verspilling, vond Didier Pierre, oprichter van NNOF. Zowel ecologisch als economisch is het niet erg slim om oude kantoormeubels weg te gooien en te vervangen door nieuwe.

Soms volstaat het om het oude kantoormeubilair op te frissen:

  • opnieuw stofferen,
  • afschrapen en opnieuw lakken,
  • lamineren.

Bureautafels die echt uit de mode zijn, zullen wij slim verzagen en transformeren in bijvoorbeeld meetingbooths.

Van 2 ouderwetse executive desks - vliegdekschepen noemen wij ze - maken wij 4 of meer flexwerkplekken.

Zelfs materiaal dat weinig bruikbaar lijkt, geven wij een tweede leven in akoestische wandpanelen, tussenschotten of geluidsabsorberende cellen om te telefoneren.

Het is bij ons zelfs een werkwoord. Laat dat toch nnoffen, zeggen we tegen onze klanten.

Design, design, design

Ons uitgangspunt is dat we eerst hergebruiken en daarna denken aan nieuwkoop. Op elk moment wegen we daarbij het kostenplaatje af.

Wij zijn geen geitenwollensokkenbureau. Ook geen afvalverwerkers of winkel in tweedehands kantoormeubelen.

Onze productontwikkelaars en interieurdesigners tekenen totaalconcepten uit voor nieuwe kantoorinrichting. Looks en een functionele match met de werkorganisatie zijn de topprioriteiten van onze klanten.

Juist op die 2 vlakken bieden wij dat ietsje meer. Refurbish ziet er niet tweedehands uit, maar kan zich helemaal plooien naar de merkbeleving van de klant. Bij D’Ieteren verwerkten we bijvoorbeeld autobanden in de salontafels.

Bij Spadel (Spa, Bru) staat de natuur centraal.

Kantoren inrichten gaat ook over werkorganisatie

Office interior design is meer dan kleuren laten matchen met de brand identity.

Onze change managers denken samen met klanten na over een nieuwe werkorganisatie: flexibel, plaatsonafhankelijk, resultaatgericht... Goed doordachte kantoorinfrastructuur stimuleert nieuwe manieren van werken.

Met de levensechte designs van onze interieurontwerpers kunnen gebruikers op voorhand feedback geven en wennen aan hun nieuwe werkplek.

Voordelen

Is uw kantoor toe aan een nieuwe inrichting? Overweeg dan om uw oude kantoormeubilair een nieuw leven te geven. De voordelen zijn er:

  • economisch interessant: lagere kosten voor afvoer oud meubilair, lagere kosten voor aankoop nieuw meubilair,
  • beter voor het milieu: minder verspilling van grondstoffen, minder transport en dus uitstoot van CO2, minder afval,
  • designmeerwaarde: u kunt de inrichting aanpassen aan uw merkidentiteit en aan een nieuwe manier van werken.
Nieuw Kantoorinrichting (1)
Nieuw Kantoorinrichting (3)
Nieuw Kantoorinrichting (4)
Nieuw Kantoorinrichting (6)
Nieuw Kantoorinrichting (7)

Meer blogs

Luchtkwaliteit
gezondheid, kantoorschoonmaak

3 actiepunten om de luchtkwaliteit in uw kantoor te verbeteren

Slechte binnenlucht in kantoren verlaagt de productiviteit en verhoogt het verzuim: "Zieke gebouwen maken mensen ziek". Goede redenen om luchtkwaliteit hoog op uw agenda te zetten als facility manager. In deze blog vindt u 3 haalbare actiepunten.
12-02-2019
3 min.
Revolutionaire Techniek
innovatie, kantoorschoonmaak, duurzaamheid

Revolutionaire schoonmaaktechniek betekent einde van dweil

Een nieuw innovatietraject bij Care zorgt al meteen voor een doorbraak. Wie had gedacht dat schoonmaken helemaal opnieuw uitgevonden kon worden? Bjorn Van der Auwera (Operational Manager bij Care) vertelt ons er alles over.
28-03-2019
1 min.
Impact Corona
kantoorschoonmaak

De impact van corona op de hygiëne in bedrijven

Begin maart stromen de eerste verontrustende berichten binnen: corona heeft België bereikt. Twee weken later gaat België in lockdown. Het ene bedrijf moet de deuren sluiten. Het andere krijgt het drukker dan ooit. Maar welke impact heeft corona op de hygiëne in uw bedrijf? Hoe zorgt u voor een veilige werkomgeving? En welke rol spelen facilitaire bedrijven zoals Care daarin?
29-06-2020
3 min.