Marco Gielen
11-07-2020

Ervaren rot in het vak: interview met Marco Gielen (sales)

Marco Gielen startte op 1 april 2020 als sales advisor regio Limburg. Hij is nieuw bij Care, maar kent de sector door en door. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in de schoonmaak en is er helemaal door gepassioneerd. Wij luisteren even bij Marco hoe het is om als ervaren rot in het vak bij Care te beginnen.

"Ik heb Care leren kennen als concurrent van de firma’s waar ik in het verleden bij werkte. Het had voor mij een positieve uitstraling, maar was niet per se uniek. Care leek erg op de laatste bedrijf waar ik operationeel leidinggevende en sales voor industriële schoonmaak was. Dezelfde soort diensten, dezelfde soort klanten, dezelfde prijspositionering… Nu ik hier werk, heb ik daar een andere mening over, ik merk dat ik mij heb vergist. Care is toch anders."

Wat maakt Care dan uniek?

Bij Care wordt enorm veel aandacht besteed aan het personeel. Van operationeel tot management, iedereen investeert in “people”. Een eenvoudig voorbeeld is het schouderklopje, wat ik zelf heel belangrijk vind en in mijn vorige job ook deed. Maar toen was het niet structureel ingebed in de organisatie.
Een complimentje, een kaartje, een cadeautje, vieren van jubilarissen, een bericht op de interne Facebookgroep, mensen in de kijker zetten in het personeelsmagazine, ... Care doet het allemaal. En niet 1 keer per jaar, bijvoorbeeld op de Dag van de Schoonmaak, maar regelmatig. Een kleine moeite voor de organisatie maar met veel effect, want de schoonmakers worden in de bloemetjes gezet. Bij Care is iedereen hetzelfde waard, iedereen is hier vriendelijk. Hierdoor werken mensen graag bij Care.

Hoe verliep de sollicitatie?

Ik begon zelf mijn zoektocht naar een nieuwe job in sales. De firma’s die ik kende, kwamen in mijn lijst. Uiteindelijk bleven er twee over, eentje in de pharma en de andere was Care. Het gevoel zat onmiddellijk goed hier: Care biedt wat ik in mijn hoofd had als ideaalbeeld van “sales in schoonmaak” en met de juiste waarden.
Het sollicitatieproces zelf verliep heel vlot, ik heb snel verschillende mensen gezien en had direct een klik met hen. Ik kwam met een positief gevoel naar buiten, zowel in Houthalen als in Deurne.

Hoe was opstarten in tijden van Corona?

Dat was uniek maar ook rustiger dan een gewone opstart. Ik werd goed begeleid vanop afstand en ik kon oefenen in de verschillende programma’s waardoor ik heb geleerd. Op vaste tijdstippen werden er meetings gepland om de vragen of struikelblokken te overlopen.
Ik had wel al contact met vaste klanten uit mijn regio en één van de collega’s heeft mij ook opgeleid. De andere mensen heb ik pas na 2 maanden ontmoet.  

Hoe voel je je nu in de job?

Na 3 maanden voel ik mij super. Ik zit goed in mijn vel, elke dag ga ik met veel plezier de baan op. In mijn verkoopsverhaal naar prospecten zet ik die menselijkheid en keuze voor degelijke materialen die Care typeren ook helemaal centraal. De contactpersonen die “waw” zeggen, daar ga ik mee verder. De anderen zijn geen match op lange termijn. Ondertussen heb ik al meerdere klanten binnengehaald, waaronder één hele grote.

 

Wat vind je tof aan de job?

Alles. Ik ben blij dat ik gevonden heb wat ik zocht en dat ik Care kan helpen door een klant binnen te halen. Het contact met de prospecten is leuk en het geeft veel voldoening als iemand voor ons verhaal kiest.

Waarom zouden andere mensen moeten solliciteren bij Care?

De werksfeer bij Care in het algemeen is een belangrijk voordeel wanneer je hier komt werken. Zo heb ik al veel mensen kunnen prikkelen om de overstap te maken. Iedereen is een collega en niet per se “manager” of “sales”. Iedereen gaat voor Care.

#werkplezier #goedwerkgeverschap #officecleaning #jobs

Wil je ook bij Care werken? Kijk op www.werkenbijcare.be voor de openstaande vacatures of solliciteer spontaan via deze link.

Werken bij Care
Marco Gielen Care

Meer blogs

Blogheaderbeeld 1470X600 Duurzaam sanitair
duurzaamheid, personeel

Partner Mondo Spechim levert duurzame sanitaire artikelen en diensten

Voor duurzame sanitaire artikelen en diensten rekent Care op Mondo Spechim. Een gesprek met Product Manager Franckie Vermoere.
07-04-2023
3 min.
Blogheaderbeeld 1470X600 DC 03 (1)
duurzaamheid, welzijn, gezondheid, personeel

Hoe uw computer en toetsenbord reinigen

Uw toetsenbord regelmatig grondig reinigen is geen overdreven luxe. Hoe u dat doet? Dat vroegen we aan onze partner DataClean.
07-04-2023
4 min.
Blogheaderbeeld 1470X600
duurzaamheid, welzijn, gezondheid, personeel

WELL Building Standard vertegenwoordigt de Care-waarden

De gezondheid en het welzijn van de mens stimuleren in een gebouw, dat is waarvoor WELL Building Standard staat. En laat dat nu net al jaren hét stokpaardje van Care zijn.
14-03-2023
3 min.