Katrien Van Leuven Care
04-05-2021

Een dag uit het leven van medewerker facturatie Katrien Van Leuven

Al bijna vijf jaar werkt Katrien op de facturatiedienst van Care Expert Cleaning bij een grote klant in de farmaceutische industrie. En dat dankzij haar man. We waren benieuwd wat haar job inhoudt en hoe ze thuiswerk ervaart.

Hoe ben je bij Care terechtgekomen?  

Ik heb jarenlang Nederlandse les gegeven aan anderstaligen. Helaas werd ik ziek en daardoor zat ik een tijdje thuis. Mijn man werkte toen als Teamleader voor Care op een site. Toen ik opnieuw kon gaan werken, vertelde hij me dat er een vacature was als deeltijds facturatiemedewerker. En dat bleek een schot in de roos.

Hoe verloopt een dag als facturatiemedewerker?

Dat varieert natuurlijk, maar ik werk altijd volgens een vast stramien. Eerst open ik mijn mailbox en de zaken die ik moet opvolgen zet ik in mijn map ‘belangrijk’. De kleine dingen handel ik meteen af.

Ik heb een paar vaste opdrachten zoals, uiteraard, de facturatie. Zo verzamel ik onder andere maandelijks de extra taken die we uitvoerden op de site van de klant om ze te kunnen doorrekenen. En dat zijn er best veel. Voor de rest werk ik vaak aan dingen die op het moment zelf komen, zoals offertes aanmaken. Ik volg ook de wijzigingen op in het masterplan: daarin staan alle taken van onze schoonmaakmedewerkers. Dat plan verandert eigenlijk voortdurend, maar elke aanpassing moet volgens een bepaalde procedure verlopen. Want in een groot farmaciebedrijf doe je niet zomaar je zin (lacht).

Is er een andere manier van werken sinds Corona?

Eigenlijk is mijn job hetzelfde gebleven, behalve dat ik nu thuis werk. Ik zorg er wel voor dat ik dezelfde structuur volg als op kantoor, zo blijf ik in het ritme. Dat werkt prima voor mij.

Een keer per week hebben we een meeting met heel het team. Voor de kleinere dingen plannen we extra meetings in. Voor mij persoonlijk zou een combinatie thuis- en kantoorwerk eigenlijk perfect zijn.

Wat vind je tof aan je job?

Ik heb natuurlijk mijn vaste taken, maar er komen ook elke dag onverwachte dingen uit de bus. Die afwisseling vind ik wel leuk.

Ook de samenwerking met de collega’s is top. We hebben nu een hecht team dat goed samenwerkt. Je weet wat je aan elkaar hebt en dat is echt fijn werken.

Waarom zouden bedrijven klant moeten worden bij Care?

Care heeft ontzettend veel expertise in huis. Als ik zie waarvoor wij allemaal instaan bij grote en belangrijke farmaciebedrijven … Dat is een echte troef tegenover andere schoonmaakbedrijven.

Weetje over jezelf

We hebben twee geadopteerde kinderen en drie honden, ook geadopteerd. Thuis is het dus altijd gezellig druk. Daarom dat ik ook deeltijds werk. Verder ga ik graag naar concerten – die van het stevigere soort. Daarom alleen al verlang ik naar het normale leven na Corona.

Weetje Katrien

Meer blogs

Verzuim Dalen
personeel

Investeren in schoonmaakpersoneel doet verzuim drastisch dalen

Verzuim is een van de grootste problemen in de schoonmaaksector. Bij langdurige ziekte kan vervanging geregeld worden. Maar als er veel onverwachte afwezigheid is, dan gaat de kwaliteit van de dienstverlening snel achteruit. Is ziekteverzuim in de schoonmaaksector iets waar je maar mee moet leren leven? Bjorn Van der Auwera (Operationeel Manager bij Care) doorprikt de mythe.
29-11-2018
2 min.
Opstart Cleanroom (1)
cleanroom

Waar moet u aan denken bij het opstarten van een cleanroom?

Een cleanroom op een doordachte manier laten bouwen en een goede basis geven om later op een kwalitatieve manier in te kunnen werken, is extreem belangrijk. Waar moet u dan op letten? Wij geven u enkele tips.
23-05-2019
1 min.
Complexiteit Cleanroom
cleanroom

De complexiteit van cleanroom reiniging

Care werkt in cleanrooms enkel met getrainde mensen die bereid zijn om deze strenge schoonmaak en desinfectiewerkzaamheden uit te voeren volgens de vooropgestelde SOP’s. Wij werken zij aan zij met de klant om de cleanroom onder controle te houden.
01-07-2020
1 min.