Katrien Van Leuven Care
04-05-2021

Een dag uit het leven van medewerker facturatie Katrien Van Leuven

Al bijna vijf jaar werkt Katrien op de facturatiedienst van Care Expert Cleaning bij een grote klant in de farmaceutische industrie. En dat dankzij haar man. We waren benieuwd wat haar job inhoudt en hoe ze thuiswerk ervaart.

Hoe ben je bij Care terechtgekomen?  

Ik heb jarenlang Nederlandse les gegeven aan anderstaligen. Helaas werd ik ziek en daardoor zat ik een tijdje thuis. Mijn man werkte toen als Teamleader voor Care op een site. Toen ik opnieuw kon gaan werken, vertelde hij me dat er een vacature was als deeltijds facturatiemedewerker. En dat bleek een schot in de roos.

Hoe verloopt een dag als facturatiemedewerker?

Dat varieert natuurlijk, maar ik werk altijd volgens een vast stramien. Eerst open ik mijn mailbox en de zaken die ik moet opvolgen zet ik in mijn map ‘belangrijk’. De kleine dingen handel ik meteen af.

Ik heb een paar vaste opdrachten zoals, uiteraard, de facturatie. Zo verzamel ik onder andere maandelijks de extra taken die we uitvoerden op de site van de klant om ze te kunnen doorrekenen. En dat zijn er best veel. Voor de rest werk ik vaak aan dingen die op het moment zelf komen, zoals offertes aanmaken. Ik volg ook de wijzigingen op in het masterplan: daarin staan alle taken van onze schoonmaakmedewerkers. Dat plan verandert eigenlijk voortdurend, maar elke aanpassing moet volgens een bepaalde procedure verlopen. Want in een groot farmaciebedrijf doe je niet zomaar je zin (lacht).

Is er een andere manier van werken sinds Corona?

Eigenlijk is mijn job hetzelfde gebleven, behalve dat ik nu thuis werk. Ik zorg er wel voor dat ik dezelfde structuur volg als op kantoor, zo blijf ik in het ritme. Dat werkt prima voor mij.

Een keer per week hebben we een meeting met heel het team. Voor de kleinere dingen plannen we extra meetings in. Voor mij persoonlijk zou een combinatie thuis- en kantoorwerk eigenlijk perfect zijn.

Wat vind je tof aan je job?

Ik heb natuurlijk mijn vaste taken, maar er komen ook elke dag onverwachte dingen uit de bus. Die afwisseling vind ik wel leuk.

Ook de samenwerking met de collega’s is top. We hebben nu een hecht team dat goed samenwerkt. Je weet wat je aan elkaar hebt en dat is echt fijn werken.

Waarom zouden bedrijven klant moeten worden bij Care?

Care heeft ontzettend veel expertise in huis. Als ik zie waarvoor wij allemaal instaan bij grote en belangrijke farmaciebedrijven … Dat is een echte troef tegenover andere schoonmaakbedrijven.

Weetje over jezelf

We hebben twee geadopteerde kinderen en drie honden, ook geadopteerd. Thuis is het dus altijd gezellig druk. Daarom dat ik ook deeltijds werk. Verder ga ik graag naar concerten – die van het stevigere soort. Daarom alleen al verlang ik naar het normale leven na Corona.

Weetje Katrien

Meer blogs

Blogheaderbeeld 1470X600 Duurzaam sanitair
duurzaamheid, personeel

Partner Mondo Spechim levert duurzame sanitaire artikelen en diensten

Voor duurzame sanitaire artikelen en diensten rekent Care op Mondo Spechim. Een gesprek met Product Manager Franckie Vermoere.
07-04-2023
3 min.
Blogheaderbeeld 1470X600 DC 03 (1)
duurzaamheid, welzijn, gezondheid, personeel

Hoe uw computer en toetsenbord reinigen

Uw toetsenbord regelmatig grondig reinigen is geen overdreven luxe. Hoe u dat doet? Dat vroegen we aan onze partner DataClean.
07-04-2023
4 min.
Blogheaderbeeld 1470X600
duurzaamheid, welzijn, gezondheid, personeel

WELL Building Standard vertegenwoordigt de Care-waarden

De gezondheid en het welzijn van de mens stimuleren in een gebouw, dat is waarvoor WELL Building Standard staat. En laat dat nu net al jaren hét stokpaardje van Care zijn.
14-03-2023
3 min.