Tania Schelfhout Care
28-02-2022

Een dag uit het leven van call agent Tania Schelfhout

Dagelijks nieuwe contacten leggen met bedrijven bij een werkgever die haar eigenheid respecteert. Voor Tania is dit al zo’n 10 jaar een zalige job. Als dedicated Call Agent bij Care legt Tania afspraken vast met potentiële klanten voor haar sales collega's in Vlaanderen. En dat doet ze met plezier …

Hoe ben je bij Care terechtgekomen?

Ik kom uit de callcenterwereld. Eerst werkte ik op tweedelijnsfacturatiedienst van Electrabel. Mijn werkdag bestond voornamelijk uit klanten telefonisch helpen. Daarna werkte ik in een callcenter met zowel particuliere als b2b-klanten. Toen voerden wij ook al opdrachten uit voor Care. Op het moment dat ik de kans kreeg om rechtstreeks voor Care  te werken, heb ik onmiddellijk ja gezegd.

Ik wilde geen particulieren meer opbellen, maar richtte me liever op b2b-klanten. De job van Care paste mij perfect en de klik met Sales Manager Chantal was er van in het begin. 

Hoe verloopt een week als call agent bij Care?  

Ik bel uiteraard heel veel. Ik werk steeds met een lijst met bedrijven die mijn sales collega’s aanleveren en zo kom ik hopelijk bij de juiste contactpersoon terecht.

Mijn telefoontjes volg ik verder op via e-mail. Soms krijg ik dan de vraag voor een offerte van een contact van veel jaren eerder. Ik koppel alles terug naar de Sales Manager en ik hou zorgvuldig notities bij in het systeem en in de agenda. Daarna stuur ik de nodige informatie over het bedrijf door naar de Sales Advisor. Ook extra input uit mijn gesprek met een bedrijf geef ik door, zodat de Sales Advisor zich optimaal kan voorbereiden op de afspraak.

Als Call Agent moet je goed kunnen relativeren en geduldig zijn. Je moet er tegen kunnen dat mensen soms geen tijd voor je willen maken. Je mag dit niet als afwijzing zien. Ook moet je flexibel kunnen omgaan met je gesprekspartners, want geen enkel gesprek is hetzelfde. Daarnaast moet je nauwkeurig werk leveren. Alle informatie die je doorgeeft, moet immers kloppen.

Recent heb ik call tips gedeeld met mijn collega’s van het sales team die zelf aan de slag gingen met bellen. De succestip? Het draait er eigenlijk vooral rond een klik te maken met de persoon aan de andere kant van de lijn.

Niet in elke regio is het even makkelijk om nog nieuwe afspraken vast te krijgen. Care is een succesvol bedrijf, op sommige locaties kent de helft van de bedrijven ons dus al. Maar ik blijf ervoor gaan. 

Zorgt Corona voor een andere manier van werken? 

Ook voor Corona werkte ik al van thuis uit. Dat was dus niet nieuw voor mij.

Wat merkte ik wel? Directe afspraken worden iets moeilijker ingepland door een afwachtende houding. Je moet ook veel meer mails versturen met extra info. Vaak wordt er gevraagd naar de mogelijkheid tot een videocall. Mensen laten ook de mogelijkheid tot een afspraak wat vaker liggen en komen er nadien pas op terug. Hopelijk zullen de nieuwe coronaregels binnenkort zorgen voor een vlottere planning en opnieuw meer fysieke afspraken. 

Wat vind je tof aan de job?

Elke afspraak maak ik met plezier. Ik heb mij altijd goed gevoeld bij Care, omdat ik mijn eigenheid kon houden. Het sales team apprecieert echt mijn inspanningen. Dat is wel tof! 

Waarom zouden bedrijven klant moeten worden bij Care?

Ik kan daarop antwoorden met 3 woorden: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. We kijken verder dan enkel de dienst van het schoonmaken. Naar de mensen: zowel naar de Care-medewerkers als naar de noden van de klant. Wat er bij mij ook in het oog springt, is de sterke communicatie. Mogelijke communicatieproblemen worden zo snel mogelijk verholpen. De Teamleaders staan dicht bij de klant en er worden ook opleidingen “Nederlands op de werkvloer” georganiseerd voor schoonmakers die minder vlot Nederlands spreken.

Weetje over jezelf

Ik trek er graag in het weekend op uit. Mijn lievelingsbestemming is de door ons vaak bezochte camping in de Ardennen. We gaan daar graag naartoe voor de rust. In het hoogseizoen is het er wel iets drukker, maar dat deert niet. 

Camping

Hebben wij uw interesse gewekt om ook klant te worden? Klik dan op onderstaande button. 

Meer informatie nodig of een offerte vragen?

Meer blogs

Ties De Clerck facilitaire diensten
personeel, kantoorschoonmaak

Een dag in het leven van Ties De Clerck, verantwoordelijke facilitaire diensten

Ties De Clerck werkt al 23 jaar op het hoofdkantoor van Care in Deurne. Ze begon bij de computerreiniging onder Sien, haar zus. Op dit moment is Ties verantwoordelijk voor de contacten met alle onderaannemers. Wij luisteren even bij haar wat ze na al die jaren zo fijn vindt aan haar job.    
05-05-2021
3 min.
Duurzaam Ondernemen Care schoonmaakbedrijf
duurzaamheid

Care als voorbeeld van duurzaam ondernemen

Care zet al meer dan 45 jaar in op duurzaam ondernemen. Al heel wat goede doelen en projecten zijn de revue gepasseerd. De laatste jaren geven we dit ook structureel vorm door deel te nemen aan het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO). Maar wat houdt dat juist in? En hoe vertaalt zich dat in de praktijk?
21-04-2021
5 min.
Marga Jacobs
personeel, kantoorschoonmaak

Een dag in het leven van Sales Advisor Marga Jacobs

Marga Jacobs werkt net 1 jaar bij Care. Ze is Sales Advisor regio “Sud” (Brussel, Vlaams-Brabant en Wallonië). Wij luisteren even bij Marga hoe het is om haar vroegere saleservaring in de productsector toe te passen op schoonmaakdiensten.
02-11-2020
6 min.