Els Van Rijckeghem Care
26-11-2020

Een dag in het leven van SHEQ Manager Els Van Rijckeghem

Els Van Rijckeghem werkt al bijna 26 jaar bij Care. Ze begon als projectleider bij onze klant Sun Parks in regio West, via enkele tussenstappen werd ze projectleider bij Flanders Expo met focus op kwaliteit en veiligheid. Ondertussen is ze al 17 jaar organisatiebreed verantwoordelijk voor Kwaliteit, Veiligheid en Milieu.

Hoe ben je bij Care terechtgekomen?

Ik ben van opleiding verpleegkundige en werkte in een woonzorgcentrum. Jammer genoeg was dat niet mijn roeping. Mijn dagen waren steeds hetzelfde in de afdeling “demente bedlegerige bejaarden”. Daar ben ik niet voor gemaakt, ik heb variatie nodig… Na de uren stond ik in de horeca, daar heb ik kennisgemaakt met mensen die bij Care werkten. Ik had toen totaal geen besef dat schoonmaak ook een professionele business was.  

Hoe verloopt een week als SHEQ manager?

De helft van de tijd zijn dat ad hoc opdrachten: arbeidsongevallen controleren, vragen van klanten en medewerkers oplossen, … Dit kan gaan over producten, gebruikswijzen, ergonomie, zich niet goed voelen op het werk, kledij, SDS fiches, PBM’s enzoverder.  

De geplande taken zijn onder andere: ons opvolgsysteem voor ISO en VCA onderhouden, opleidingen geven over Kwaliteit, Veiligheid en Milieu, en ook VCA aan alle nieuwe bedienden, meewerken aan het klantentevredenheidsonderzoek, de jaarlijkse audit voorbereiden. Daarnaast heb ik ook meetings met klanten en ben ik lid van het Comité voor Preventie.

Buiten mijn opdrachten voor Care, werk ik ook nog voor Vebego Airport Services en Cleaning Professionals. Bij die zusterbedrijven ben ik enkel verantwoordelijk voor de veiligheid.

Is er een andere manier van werken sinds Corona?

Zoals de andere collega’s, werk ik veel meer van thuis. Ik doe nu maar 1/6 van de kilometers van vroeger. Dit geeft mij meer tijd om dingen uit te zoeken, dus dat is wel een verbetering.
Inhoudelijk is er natuurlijk ook wel wat veranderd. Met klanten hou ik online meetings over Corona-issues. Daarbij onderzoek ik ook de eventuele besmettingen bij nauwe contacten en bel ik met de arbeidsgeneesheer en de Teamleader voor we beslissingen nemen. Ik volg ook de steeds veranderende regelgeving op.

Wat vind je tof aan je job?

Ik doe mijn job heel graag, het onderdeel “veiligheid” vind ik het leukste. Het zoeken naar oplossingen en zorgen voor welzijn voor de medewerkers is heel fijn. Elke dag is anders en goed gevuld. Ik hou van die drukte en niet van routine. Dat vind ik veel meer terug in mijn huidige job dan toen ik nog verpleegkundige was.

Waarom zouden andere mensen moeten solliciteren bij Care?

Care is een degelijk bedrijf dat zorgt voor haar mensen, de arbeiders krijgen een correcte verloning.

#werkplezier #goedwerkgeverschap #jobs#professioneleschoonmaak #kantoorschoonmaak #cleanroomcleaning

Wil je ook bij Care werken? Kijk op www.werkenbijcare.be voor de openstaande vacatures

Bekijk onze jobs

Weetje over jezelf

Ik ben al jarenlang groot supporter van Club Brugge. Ik ga naar elke thuismatch. Het is altijd feest, want ze winnen elke wedstrijd. We gingen ook al op verplaatsing voor de Champions League duels. Nu door Corona mogen we niet meer naar de wedstrijden gaan. Hopelijk kunnen we volgend jaar wel nog enkele wedstrijden meepikken. Daarnaast ben ik de grootste supporter van mijn twee dochters die volleybal spelen bij de damesploeg van onze gemeente. Dat werd ook stilgelegd omdat het niet veilig is voor Corona. Ik vind het zo jammer voor de jeugd dat dit allemaal wegvalt…

Weetje Els

Meer blogs

Blogheaderbeeld 1470X600 Duurzaam sanitair
duurzaamheid, personeel

Partner Mondo Spechim levert duurzame sanitaire artikelen en diensten

Voor duurzame sanitaire artikelen en diensten rekent Care op Mondo Spechim. Een gesprek met Product Manager Franckie Vermoere.
07-04-2023
3 min.
Blogheaderbeeld 1470X600 DC 03 (1)
duurzaamheid, welzijn, gezondheid, personeel

Hoe uw computer en toetsenbord reinigen

Uw toetsenbord regelmatig grondig reinigen is geen overdreven luxe. Hoe u dat doet? Dat vroegen we aan onze partner DataClean.
07-04-2023
4 min.
Blogheaderbeeld 1470X600
duurzaamheid, welzijn, gezondheid, personeel

WELL Building Standard vertegenwoordigt de Care-waarden

De gezondheid en het welzijn van de mens stimuleren in een gebouw, dat is waarvoor WELL Building Standard staat. En laat dat nu net al jaren hét stokpaardje van Care zijn.
14-03-2023
3 min.