Vicky Bosch Care
07-01-2021

Een dag in het leven van medewerker Finance Vicky Bosch

Vicky Bosch werkt al 13 jaar op het hoofdkantoor van Care in Deurne. Ze begon als medewerker Financiën (debiteurenbeheer), de functie die ze nu nog steeds heeft in het team van Finance. Wij luisteren even bij Vicky hoe fijn het is om samen te werken met de verschillende afdelingen van het bedrijf. 

Hoe ben je bij Care terechtgekomen?  

Ik kwam bij Care via een vacature in de krant. Op dat moment werkte ik bij Syntra als administratief bediende voor de kortlopende opleidingen en bedrijfstrainingen. Ik zocht een nieuwe uitdaging en de vacature van Care sprak mij heel erg aan. Ik heb vroeger ook bij een deurwaarder gewerkt en heb een boekhoudkundige achtergrond door mijn opleiding “Bedrijfseconomische informatica”.

Mijn takenpakket is wel gegroeid doorheen de jaren: ik neem er ook het wagenpark bij en heb een tijdje de ondernemingsraad mee opgevolgd.

Hoe verloopt een dag als medewerker financiën?

Dat hangt er heel erg van af over welke week we spreken. Ik ben verantwoordelijk voor de uitgaande facturen. Elke eerste week van de maand is het maandafsluit en doe ik 4 dagen enkel de input om de facturen op te kunnen maken. Daarna moeten er rapporten gemaakt worden en moet ik de pro forma’s oplijsten. Ik neem ook deel aan de financiële dagen met de operationele leidinggevenden. We bespreken dan de klanten waar discussies zijn zodat we actie kunnen ondernemen. Daarna kan ik even mijn mailachterstand inhalen… In de helft van de maand worden de klanten terug gefactureerd en neem ik de tijd om te bellen voor de achterstallige facturen. Ik maak ook altijd een verslag voor mijn collega’s van uitvoering met de afspraken die gemaakt zijn met de klanten per telefoon of per mail. 

Op het moment dat er nieuwe klanten bijkomen, of vermeerderingen of verminderingen bij bestaande klanten dan zet ik alles in ons systeem. Dit behoort ook toe tot mijn takenpakket. Soms zijn dat 10 aanpassingen en soms is dat een week stabieler.

Wat het wagenpark betreft, weet je niet altijd vooraf welke vragen of wanneer je taken je gaat krijgen. Hiervoor doe ik de administratie wat tussendoor. Vandaag had ik bijvoorbeeld twee wissels van auto’s. De wagens worden door mij dan volledig gecontroleerd.

Ik werk naast Care ook voor het Facility Punt, Adma, Vebego Airport Services en Vebego Airport Logistics. Hier doe ik ook de facturatie naar de klanten en het wagenpark. Dat zorgt zeker voor genoeg variatie!

 

Is er een andere manier van werken sinds Corona?

Voordien werden de facturen en creditnota’s afgeprint en in een kaft gestoken, sinds augustus verwerken we alles digitaal. Het was eerst een beetje zoeken, maar nu vind ik het veel beter werken. Het is een groot verschil.

We werken nu veel van thuis en vergaderen dan via Teams. Sommige klanten willen hun facturen nog op papier, dus die moeten opgestuurd worden met de post. Sowieso moeten de algemene aanmaningen en aangetekende brieven ook op papier. Daarom kom ik af en toe naar kantoor. Dan vraag ik een uitzondering aan en plan ik ineens een volledige dag. Ik kom met de fiets en dan is even langsgaan voor een uurtje te lastig.

Wat vind je tof aan je job?

Het is leuk om met elke afdeling in contact te zijn en om samen te werken met sales, de personeelsafdeling, teamleiding… Ik bel ook veel met klanten of operationele collega’s wanneer zij of ik vragen hebben.

Waarom zouden andere mensen moeten solliciteren bij Care?

Care is een familiaal bedrijf, er wordt geluisterd en je bent hier geen nummer. Er kan uiteraard altijd iets verbeteren, maar ik promoot het bedrijf wel altijd naar andere mensen. Ik voel mij hier goed, wij hebben ook een heel goed team op de afdeling, wij komen allemaal goed overeen. Mijn man en de man van mijn collega Sandra werken trouwens ook op hetzelfde bedrijf. 

Weetje Vicky Gitaar
Weetje Vicky Moto

Weetje over jezelf

Ik ben een grote motorfan, ik rij heel graag mee met mijn man. In 2020 hebben we geen reis kunnen doen, jammer genoeg. Ik heb twee katten die mijn kindjes zijn. Daarnaast zijn wij thuis ook grote fan van muziek, we hebben veel vrienden in de muziekwereld en gaan dan naar hun optredens. Voor de corona zaten we elke zondagavond in De Crossroads, een bluescafé op de Paardenmarkt. Mijn man speelt mondharmonica en die doet dan mee op de plaatselijke jam. Door Corona zijn de optredens al een tijdje moeilijk, zelfs de kleinschalige. Maar ooit gaan we de blues beleven in Amerika, dat staat al op de planning.

Meer blogs

Blogheaderbeeld 1470X600 Duurzaam sanitair
duurzaamheid, personeel

Partner Mondo Spechim levert duurzame sanitaire artikelen en diensten

Voor duurzame sanitaire artikelen en diensten rekent Care op Mondo Spechim. Een gesprek met Product Manager Franckie Vermoere.
07-04-2023
3 min.
Blogheaderbeeld 1470X600 DC 03 (1)
duurzaamheid, welzijn, gezondheid, personeel

Hoe uw computer en toetsenbord reinigen

Uw toetsenbord regelmatig grondig reinigen is geen overdreven luxe. Hoe u dat doet? Dat vroegen we aan onze partner DataClean.
07-04-2023
4 min.
Blogheaderbeeld 1470X600
duurzaamheid, welzijn, gezondheid, personeel

WELL Building Standard vertegenwoordigt de Care-waarden

De gezondheid en het welzijn van de mens stimuleren in een gebouw, dat is waarvoor WELL Building Standard staat. En laat dat nu net al jaren hét stokpaardje van Care zijn.
14-03-2023
3 min.