Sandra Karlsson Care
31-03-2021

Een dag in het leven van medewerker Finance Sandra Karlsson

Sandra Karlsson werkt al 10 jaar op het hoofdkantoor van Care in Deurne. Ze is medewerker Financiën (crediteuren), maar neemt er nog extra taken bij. Wij luisteren even bij Sandra hoe het is om na heel wat verschillende jobs nu haar draai te hebben gevonden bij Care.  

Hoe ben je bij Care terechtgekomen?  

Ik leerde Care kennen via een selectiebureau. Na mijn ontslag op mijn vorige job en de bevalling van mijn derde kind ben ik even rustig thuisgebleven. Enkele maanden later vond ik het tijd om terug aan de slag te gaan. Met drie kleine kinderen ging mijn voorkeur ging uit naar een parttime job. Dus ben ik aan 20 uur begonnen bij Care. Ondertussen heb ik opnieuw een werkweek van 90% en zijn mijn taken uitgebreid. In het begin moest ik enkel de facturen verwerken, nu doe ik ook het beheer van de GSM’s, de fysieke post en de gezamenlijke mailbox van de afdeling.

Ik heb heel veel verschillende jobs gehad voor ik bij Care terecht kwam. In de humaniora volgde ik de richting handel en werkte ik als jobstudent in de filmzaal Metropolis. Daarna werd ik daar als vaste medewerker aan de popcornbar. Dat was heel leuk: het gevoel van pure vrijheid. Dan heb ik enkele jaren in de Zara gewerkt en in een videotheek in combinatie met hostessenwerk in het shoppingcenter. Toen kwam ik bij onderzoeksbureau Censydiam terecht, waar ik de receptie deed en administratieve taken. Uiteindelijk heb ik verschillende interimjobs gehad als secretaresse voordat ik een opleiding administratief bediende in de boekhouding volgde. Die richting stond mij wel aan dus begon ik te solliciteren op dit soort functies. Zo heb ik 4 jaar bij ING verzekeringen administratieve ondersteuning geleverd aan de dossierbeheerders en op de afdeling boekhouding gewerkt. Wanneer het bedrijf werd overgenomen, veranderde de bedrijfscultuur te veel voor mij. Daarom koos ik ervoor om weg te gaan. Ik kwam bij een organisatie terecht dat onderhoud deed aan elektrische installaties in gebouwen. Ik heb daar gedurende een jaar mee ingestaan voor het opmaken van de facturen en verzorgde ik de openbare aanbestedingen. Ik bracht voor die dossiers alle attesten in orde. Daar werd ik dus ontslagen tijdens mijn zwangerschapsverlof en bleef even thuis.

Hoe verloopt een dag als medewerker financiën?

Ik moet facturen coderen en boeken en goedkeuringen uitsturen. Wanneer alles geregeld is, dan kan  mijn collega die de betalingen regelt een rapport draaien. Daarnaast zorg ik voor de GSM’s voor nieuwe medewerkers. Mijn job zorgt niet voor een vaste agenda per dag, ik reageer vaak ad hoc op wat er dringend is. Maar die 500 inkomende facturen per maand geven mij al een behoorlijk stramien.
Wanneer het maandafsluit is, moet ik net zoals de andere collega’s uiteraard zien dat alle facturen op tijd ingeboekt zijn.

Is er een andere manier van werken sinds Corona?

Iedereen werkt thuis en we doen alles digitaal. Voordien was dit al voor een groot stuk online, maar Corona heeft dit uitgebreid. Af en toe kom ik naar kantoor om de fysieke post te behandelen, in te scannen of een GSM klaar te leggen voor collega’s. Dat is echt binnen en buiten. Gelukkig woon ik ook vlakbij het kantoor.  

Wat vind je tof aan je job?

Ik hou er wel van om te werken naar deadlines. Bij Care krijg je hiervoor de vrijheid en moet je je eigen verantwoordelijkheid opnemen. De baas staat niet mee te kijken. Dat is wel leuk. Daarnaast heb ik goede contacten met de collega’s in het algemeen, dat gaat verder dan eigen afdeling. Sinds Corona is dat nu wel wat minder uiteraard.

Waarom zouden andere mensen moeten solliciteren bij Care?

De oude slogan “Care is een schoonmaakbedrijf door mensen voor mensen”, dat is nog altijd wel waar. Iedereen is heel menselijk, ook het management. Bovendien is de balans privé-werk mooi in evenwicht. Wij zoeken op dit moment een collega voor de boekhouding.

Weetje over jezelf

Mijn grootvader was een machinist op een vrachtschip toen hij in de jaren ‘50 vanuit Zweden veel in België kwam. Zo leerde hij toen mijn grootmoeder kennen. Ik heb daardoor wel wat voeling met de Zweedse taal en ik begrijp het wel als ik het hoor. Omdat mijn ouders niet voor mij konden zorgen, ben ik ook grootgebracht door mijn grootouders. Mijn grootvader keek naar het Zweedse nieuws en sprak Zweeds met zijn familie aan de telefoon. Ik vind het wel spijtig dat hij met mij nooit Zweeds sprak! Ondertussen ben ik veel in Zweden geweest, ik hou van het land en de mensen. Die zijn zo gemoedelijk en toch loyaal. Je voelt dat daar minder stress is en dat er toch veel rekening wordt gehouden met anderen

Weetje Sandra

Meer blogs

Blogheaderbeeld 1470X600 Duurzaam sanitair
duurzaamheid, personeel

Partner Mondo Spechim levert duurzame sanitaire artikelen en diensten

Voor duurzame sanitaire artikelen en diensten rekent Care op Mondo Spechim. Een gesprek met Product Manager Franckie Vermoere.
07-04-2023
3 min.
Blogheaderbeeld 1470X600 DC 03 (1)
duurzaamheid, welzijn, gezondheid, personeel

Hoe uw computer en toetsenbord reinigen

Uw toetsenbord regelmatig grondig reinigen is geen overdreven luxe. Hoe u dat doet? Dat vroegen we aan onze partner DataClean.
07-04-2023
4 min.
Blogheaderbeeld 1470X600
duurzaamheid, welzijn, gezondheid, personeel

WELL Building Standard vertegenwoordigt de Care-waarden

De gezondheid en het welzijn van de mens stimuleren in een gebouw, dat is waarvoor WELL Building Standard staat. En laat dat nu net al jaren hét stokpaardje van Care zijn.
14-03-2023
3 min.