Rosita Moerman Care
21-01-2021

Een dag in het leven van kwaliteitsmedewerker en projectmanager Rosita Moerman

Rosita werkt al 20 jaar bij Care. Ze begon als Teamleader regio West en groeide door tot projectmanager bij onze klant Barco. Een jaar geleden voegde ze ook kwaliteit toe aan haar takenpakket. Wij luisteren even bij Rosita hoe het is om zo gepassioneerd te zijn door de job.   

Hoe ben je bij Care terechtgekomen?

Ik werkte voor een ander schoonmaakbedrijf voor de klant Volvo en toen hoorde ik dat Care mensen zocht. De aanpak van Care stond mij wel aan en daarom solliciteerde ik. De eerste weken waren heel spannend, de Teamleader die ik zou vervangen had geen tijd vrijgemaakt voor een diepgaande overdracht. Ik moest veel zelf uitzoeken, de klanten moesten mij leren kennen en vertrouwen. Het heeft wel wat tijd gekost om de situatie recht te trekken. Het was niet eenvoudig, maar ik heb veel geleerd. Met veel geduld, bloed, zweet en tranen is alles goed gekomen!

Mijn job bij Care is ook niet meer hetzelfde als in het begin. Eerst was ik Teamleader regio West, daarna werd ik hoofd teamleiding, dan projectmanager bij Barco en een jaar geleden nam ik er kwaliteit bij voor de volledige afdeling Care Office Cleaning.

Hoe verloopt een week als kwaliteitsmedewerker en projectmanager?

Ik maak een agenda, maar die komt nooit uit. Een project zoals dat van Barco leeft heel hard en er verschuift veel. De locatie wordt gebruikt voor evenementen en klantenmeetings, er wordt vaak verhuisd en er zijn regelmatig vragen van de klant die je moet oplossen. Op het moment van de nieuwbouw en de afbouw van de oude gebouwen was dat heel intens. Door Corona zijn er nog meer externe mensen die de locatie gebruiken voor video-opnames, omdat het ruim genoeg is om de geldende maatregelen te kunnen volgen.

Ondanks de verschuivingen in de agenda, zijn afspraken met klanten wel heilig. Die worden altijd behouden. Ik ben bijvoorbeeld Single Point of Contact (SPOC) voor klanten zoals Arista en Medina, dus alle issues van die panden komen bij mij terecht.

Op vlak van kwaliteit, gaat het vooral over klachten die moeten onderzocht worden. Ik ga dan kijken op het pand wat er precies aan de hand is. De vraag kan ook van District Managers komen. Op de panden loop ik interne audits en kwaliteitscontroles. Dit zie ik als een “neutrale IPSO” zodat we kunnen vergelijken en de ervaring van de klant beter kunnen aanvoelen.

Anderzijds geef ik ook opleidingen aan nieuwe Teamleaders en pandverantwoordelijken hoe zij controles moeten lopen en hoe ze met het ondertekenen van documenten moeten omgaan.

Is er een andere manier van werken tijdens Corona?

Ik doe minder audits, maar ze gebeuren nog wel en altijd op een veilige manier. Het is belangrijk om het personeel te blijven zien, om contact te houden en ze te blijven controleren. Op die manier kunnen ze bijsturing krijgen voor hun werkschema, bijvoorbeeld minder poetsen van bureaus door al het thuiswerk bij de klant,  maar het uitvoeren van andere taken in de plaats daarvan.

De inhoud van mijn job en de soort vragen die ik krijg is ook wel wat veranderd door Corona: ik ga nu ook de desinfecteermiddelen en manier van werken hiermee controleren. Dat moet ook op een veilige manier gebeuren, met handschoenen aan.  

Wat vind je tof aan je job?

Mijn job is heel gevarieerd. En ik vind het ook leuk om mensen te helpen. Door mijn ervaring weet ik veel en dat helpt nieuwe collega’s om een goede start te nemen. Vanuit mijn functie kan ik dat rustig uitleggen, ook meerdere keren als dat nodig is en ik leg ook linken tussen verschillende aspecten. Ik probeer Teamleaders ook mee te geven dat je veel energie moet steken in het opstarten van nieuwe schoonmakers tot die alles weten, de klant kennen, de planning doorhebben, … Maar later haal je dat er dubbel en dik uit.

Wat ik ook interessant vind, zijn de gesprekken met de klanten. Daar komen soms andere dingen naar boven dan wat ze dagdagelijks tegen de operationele collega's zouden zeggen. Het pluspunt van mijn job is dat ik dan op tijd de signalen kan opvangen en hierop kan inspelen of kan doorgeven aan de District Manager.

Waarom zouden bedrijven klant bij Care moeten worden?

Care probeert een hoge kwaliteit na te streven en laat de medewerkers voelen dat ze gewaardeerd worden. Als klant word je gehoord en au serieux genomen. Wij spelen flexibel in op de veranderende agenda van klanten en passen dan het werkprogramma aan. We werken echt op maat.

#werkplezier #professioneleschoonmaak #kantoorschoonmaak
#klantgerichtheid #kwaliteitgerichtheid

Weetje over jezelf

Mijn hobby’s zijn lezen (vooral thrillers), fietsen, reizen en films. Ik ben verslaafd aan chocolade en Cola light.

Boeken Rosita

Meer blogs

Blogheaderbeeld 1470X600 Duurzaam sanitair
duurzaamheid, personeel

Partner Mondo Spechim levert duurzame sanitaire artikelen en diensten

Voor duurzame sanitaire artikelen en diensten rekent Care op Mondo Spechim. Een gesprek met Product Manager Franckie Vermoere.
07-04-2023
3 min.
Blogheaderbeeld 1470X600 DC 03 (1)
duurzaamheid, welzijn, gezondheid, personeel

Hoe uw computer en toetsenbord reinigen

Uw toetsenbord regelmatig grondig reinigen is geen overdreven luxe. Hoe u dat doet? Dat vroegen we aan onze partner DataClean.
07-04-2023
4 min.
Blogheaderbeeld 1470X600
duurzaamheid, welzijn, gezondheid, personeel

WELL Building Standard vertegenwoordigt de Care-waarden

De gezondheid en het welzijn van de mens stimuleren in een gebouw, dat is waarvoor WELL Building Standard staat. En laat dat nu net al jaren hét stokpaardje van Care zijn.
14-03-2023
3 min.