Dieter Van Camp Care
01-12-2020

Een dag in het leven van Finance, IT en Fleet Manager Dieter

Dieter Van Camp werkt al 19 jaar op het hoofdkantoor van Care in Deurne. Hij begon als hoofdboekhouder onder de Financieel Directeur van dat moment. Toen die een jaar later de organisatie verliet, heeft Dieter die functie overgenomen. Wij luisteren even bij Dieter hoe het is om verschillende functies te combineren binnen één job.  

Hoe ben je bij Care terechtgekomen?  

Na het middelbaar heb ik avondschool boekhouding gevolgd, wat ik combineerde met uitzendarbeid in de schoonmaak. Zo heb ik in mijn jonge jaren vele dampkappen en bussen geschrobd. Daarna was het tijd voor een wereldreis van een jaar. Toen ik terugkwam, ging ik op zoek naar een job als bediende om mijn diploma boekhouding te verzilveren. Via het rekruteringskantoor Robert Half kwam ik zo bij Care terecht als hoofdboekhouder.

Hoe verloopt een week als Finance, IT en Fleet Manager? 

Elke week is anders. Er is wel beetje structuur door de maandafsluit, dan ligt alle focus op het financiële stuk. Alle facturen en opdrachten moeten gecheckt worden, de tijdsregistratie moet afgewerkt zijn en ik laat de aankoopfacturen verzamelen. Wanneer ik alle onderdelen samen heb, dan maak ik een nacalculatie die ik met de District Managers bekijk in functie van de grootste afwijkingen ten opzichte van het vooropgestelde budget. 

Daarnaast heb ik ook een aantal projecten lopen, bijvoorbeeld voor de software en hardware van de iClean app. Op dit moment moet de app een update krijgen dus dat betekent een nieuwe validatie, de ontwikkeling en aanpassing van de tablets.

Ik ben ook bij verschillende zaken zijdelings betrokken: doorlezen van leverancierscontracten, bekijken van verzekeringen, voorbereiden van dossiers voor advocaten op vlak van bewijskracht, …

Voor de fleet onderhandel ik uiteraard met de garages en het leasebedrijf. Maar het gaat vaak wel verder dan dat: een tijdje geleden heb ik een oefening gemaakt rond de milieunormen van de auto’s. Meer specifiek de overgang van NSCD naar WLTP. Op basis hiervan is de beslissing genomen dat we potentiële managementwagens met een te grote uitstoot schrappen en dat er een set nieuwe afspraken vast gelegd worden voor alle fleetwagens. Voor deze oefening moest ik veel uitzoeken en 4 keer herbekijken voor het logisch en correct was.

Is er een andere manier van werken sinds Corona?

Mijn team en ik werken uiteraard veel meer van thuis uit. We waren voor maart al aan het uitzoeken hoe we de aankoopfacturen elektronisch konden laten uitlezen, met als doel een minder uitvoerende rol voor de finance afdeling. Door Corona is dit project wel in een stroomversnelling gekomen.  

Het nadeel van minder op kantoor te zijn, is dat je minder goed weet waar collega’s mee bezig zijn. We hebben wel individueel werkoverleg en een maandelijkse online meeting met het finance team, maar de vragen tussendoor zijn er niet meer natuurlijk. Hierdoor is de voeling wat weg.  

Wat vind je tof aan je job?

Er is ruimte om initiatief te nemen en zaken te organiseren. Ik zoek graag dingen uit en als ik oplossingen vind voor moeilijke puzzels, dan geeft mij dat voldoening. Uitdaging en nieuwe projecten komen er genoeg op mijn route. Die variatie biedt een mooi evenwicht voor het meer routineuze aspect van finance.  

Waarom zouden andere mensen moeten solliciteren bij Care?

Care is niet te klein en niet te groot. Hierdoor is het professioneel georganiseerd, maar heb je als medewerker toch nog een eigen inbreng. De organisatie is matuur genoeg, toch blijven de deuren altijd openstaan. Ook de deuren van de directie staan altijd open.

#werkplezier #goedwerkgeverschap #jobs

Wil je ook bij Care werken? Kijk op www.werkenbijcare.be voor de openstaande vacatures of solliciteer spontaan via deze link

Bekijk onze jobs

Leuk weetje over jezelf: avontuurlijke reiziger

Ik ga graag op vakantie met de motor en ben deze nu aan het uitbouwen om langer en comfortabeler te kunnen reizen. Die vakanties mogen best avontuurlijk zijn. Zo heb ik al in Turkije buiten geslapen in een slaapzak met enkel een matje, in Ijsland rondgetrokken met een deux-chevaux met enkel duct tape om de ramen dicht te houden, met een fiets rond de Baltische zee gereden gedurende 6.300 km, naar Compostella gestapt, met de motor rond de Zwarte Zee gereisd gedurende 14.000 km, met de motor naar Dakar door de woestijn, langs de Transsiberische spoorweg gereden, … Het is moeilijk kiezen wat het mooiste of onvergetelijkste was. Misschien dan toch Nieuw-Guinea tijdens mijn wereldreis. Daar waren weinig toeristen en werd je zeer respectvol behandeld. Op de binnenlandse vluchten vloog ik aan de helft van de prijs omdat ze dachten dat ik een missionaris was!

Weetje Dieter

Meer blogs

Blogheaderbeeld 1470X600 Duurzaam sanitair
duurzaamheid, personeel

Partner Mondo Spechim levert duurzame sanitaire artikelen en diensten

Voor duurzame sanitaire artikelen en diensten rekent Care op Mondo Spechim. Een gesprek met Product Manager Franckie Vermoere.
07-04-2023
3 min.
Blogheaderbeeld 1470X600 DC 03 (1)
duurzaamheid, welzijn, gezondheid, personeel

Hoe uw computer en toetsenbord reinigen

Uw toetsenbord regelmatig grondig reinigen is geen overdreven luxe. Hoe u dat doet? Dat vroegen we aan onze partner DataClean.
07-04-2023
4 min.
Blogheaderbeeld 1470X600
duurzaamheid, welzijn, gezondheid, personeel

WELL Building Standard vertegenwoordigt de Care-waarden

De gezondheid en het welzijn van de mens stimuleren in een gebouw, dat is waarvoor WELL Building Standard staat. En laat dat nu net al jaren hét stokpaardje van Care zijn.
14-03-2023
3 min.