Complexiteit Cleanroom
01-07-2020

De complexiteit van cleanroom reiniging

Care werkt in cleanrooms enkel met getrainde mensen die bereid zijn om deze strenge schoonmaak en desinfectiewerkzaamheden uit te voeren volgens de vooropgestelde SOP’s. Wij werken zij aan zij met de klant om de cleanroom onder controle te houden.

Naarmate producten kleiner en gevoeliger worden voor stof, dampen en andere deeltjes in de lucht, wordt het gebruik van cleanrooms en schone productieactiviteiten steeds belangrijker. De eisen voor het fabriceren van geneesmiddelen zijn meer en meer onderhevig aan strenge Europese en Amerikaanse richtlijnen om de veiligheid en kwaliteit van de producten te waarborgen.

 

Complex geheel

Het onder controle houden van verontreiniging in de cleanroom is een complex geheel. Schoonmaak en eventuele desinfectie is een uitdaging. Het “vuil” is onzichtbaar en het gebruik van verkeerde schoonmaaktechnieken kan leiden tot verspreiding van contaminatie door de ganse cleanroom.

 

Goede opleiding

Operatoren die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van de schoonmaakwerkzaamheden moeten strikt opgeleid worden in de kennis van hoe een cleanroom werkt, welke impact hun gedrag heeft op hun omgeving en welke schoonmaak- en desinfectietechnieken moeten gehanteerd worden.

 

Juiste gedrag en instelling

In een cleanroom werken vergt sterke discipline, structuur en organisatie. Daarom werkt Care met perfectionisten. Daarnaast krijgen alle cleanroom medewerkers een speciale opleiding "reinigen en desinfecteren van cleanrooms". Dankzij deze aanpak is ons personeel uiterst gekwalificeerd en borgen we de kwaliteit via GMP.

 

 

Voor meer informatie over onze cleanroomdiensten: kijk op deze pagina.

Complexiteit Opleiding
Complexiteit Outfit

Meer blogs

Opstart Cleanroom (1)
cleanroom

Waar moet u aan denken bij het opstarten van een cleanroom?

Een cleanroom op een doordachte manier laten bouwen en een goede basis geven om later op een kwalitatieve manier in te kunnen werken, is extreem belangrijk. Waar moet u dan op letten? Roxanne de Vos (District Manager bij Care Expert Cleaning) geeft enkele tips.
23-05-2019
1 min.
Richtlijnen Cleanrooms
cleanroom

Richtlijnen cleanrooms doortrekken naar kantoren

In cleanrooms en andere kritische ruimtes gelden er strikte kwaliteits- en veiligheidsmaatregelen. De komst van corona verandert daaraan weinig. Toch zet Care Expert Cleaning in tijden van pandemie de puntjes nog meer op de i. Want vooral de medische en farmaceutische bedrijven moeten nu een tandje bijsteken. En dat kan alleen met een veilige omgeving voor de medewerkers van de klant én de garantie op de productie van veilige medicijnen.
01-07-2020
4 min.
Iclean
innovatie, cleanroom

Vaarwel papierberg: volg documenten op via de iClean-app

Complexe schoonmaakprocedures, immense papierberg en talloze werkuren aan checken en dubbelchecken. Dat is een doorsneeweek voor Care Expert Cleaning in de sector waar GMP-regels van toepassingen zijn. Of liever: was een doorsneeweek. Want stilaan neemt de digitale app iClean de administratieve rompslomp over. Tot grote opluchting van alle betrokken partijen.
24-08-2020
4 min.