Complexiteit Cleanroom
01-07-2020

De complexiteit van cleanroom reiniging

Care werkt in cleanrooms enkel met getrainde mensen die bereid zijn om deze strenge schoonmaak en desinfectiewerkzaamheden uit te voeren volgens de vooropgestelde SOP’s. Wij werken zij aan zij met de klant om de cleanroom onder controle te houden.

Complexiteit Opleiding
Complexiteit Outfit

Naarmate producten kleiner en gevoeliger worden voor stof, dampen en andere deeltjes in de lucht, wordt het gebruik van cleanrooms en schone productieactiviteiten steeds belangrijker. De eisen voor het fabriceren van geneesmiddelen zijn meer en meer onderhevig aan strenge Europese en Amerikaanse richtlijnen om de veiligheid en kwaliteit van de producten te waarborgen.

 

Complex geheel

Het onder controle houden van verontreiniging in de cleanroom is een complex geheel. Schoonmaak en eventuele desinfectie is een uitdaging. Het “vuil” is onzichtbaar en het gebruik van verkeerde schoonmaaktechnieken kan leiden tot verspreiding van contaminatie door de ganse cleanroom.

 

Goede opleiding

Operatoren die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van de schoonmaakwerkzaamheden moeten strikt opgeleid worden in de kennis van hoe een cleanroom werkt, welke impact hun gedrag heeft op hun omgeving en welke schoonmaak- en desinfectietechnieken moeten gehanteerd worden.

 

Juiste gedrag en instelling

In een cleanroom werken vergt sterke discipline, structuur en organisatie. Daarom werkt Care met perfectionisten. Daarnaast krijgen alle cleanroom medewerkers een speciale opleiding "reinigen en desinfecteren van cleanrooms". Dankzij deze aanpak is ons personeel uiterst gekwalificeerd en borgen we de kwaliteit via GMP.

 

Wilt u meer informatie over onze cleanroomdiensten? Neem dan contact met ons op.

Cleanroom en labo reiniging
Iclean Gebruik

Meer blogs

20220208 VR Bril Lin Businessbanner 02
cleanroom, innovatie

Hoe innovatie bijdraagt tot kwaliteit: smart headset

Op Airlocked in oktober verzorgden Ellen Van Der Plas en Justine Op de Beeck van Agidens Lifesciences een van de vele boeiende break-out sessies. Zij presenteerden de smart headset als innovatieve mogelijkheid voor validatie, als voorbeeld werden cleanroomtesten met betrekking tot deeltjestelling uitgewerkt. Vandaag gaan wij met hen even dieper in op de vraag hoe innovatie kan bijdragen tot kwaliteit, zowel voor het validatieproces als voor het eindproduct.  
07-03-2022
3 min.
Annemieke De Bruyne Care
personeel, kantoorschoonmaak, cleanroom

Een dag in het leven van marcomverantwoordelijke Annemieke De Bruyne

Annemieke zorgt al bijna 7 jaar voor alle marketing en communicatie van Care en andere zusterbedrijven binnen Vebego België. Sinds 2015 beheert ze de kanalen op sociale media, bedenkt ze campagnes voor prospecten en sollicitanten en zet ze leuke duurzaamheidsacties op poten. Maar ook een deel van de interne communicatie neemt ze op zich. We gingen in gesprek met deze creatieve duizendpoot.
21-12-2021
6 min.
Kwaliteitgerichtheid Care schoonmaakbedrijf
cleanroom

Care Expert Cleaning zet in op optimalisatie schoonmaakprocessen

Care Expert Cleaning staat in voor de schoonmaak in gevoelige ruimtes zoals cleanrooms en labo's. Deze complexe machine zo efficiënt mogelijk te laten draaien is het ultieme doel. We bekijken hoe we de klant zoveel mogelijk kunnen ontzorgen op vlak van het schoonmaakproces én welke andere taken we van hem kunnen overnemen.
14-12-2021
2 min.