Koen Engel Sales Care Schoonmaak
26-04-2022

Salesmedewerker Koen voelde zich meteen thuis bij Care

Op het moment dat we Koen Engel spreken, is het zijn eerste dag als lid van het salesteam. In 2019 kwam hij bij Care als Teamleader van regio Centraal en recent wisselde hij van functie. Over zijn nieuwe baan als sales kan hij nog weinig vertellen. Maar dat hij Care een warm hart toedraagt, dat blijkt al snel.

Hoe ben je bij Care terechtgekomen?

“Ik was aan de slag bij Het Poetsbureau. Daar leidde ik poetsdames op. Zij gingen dan met dienstencheques aan de slag bij de mensen thuis. Maar ik wou meer de baan op. En toen ik de vacature voor Teamleader bij Care zag, heb ik gesolliciteerd.”

“Het was een intensieve, maar leerrijke en mooie periode. Ondertussen ben ik 51 jaar en, toegegeven, de job als Teamleader begon door te wegen. Daarom heb ik ook gereageerd op de interne functie als sales. Daar verwachten ze ook veel van mij natuurlijk. Maar op een andere manier. Ja, ik kijk er wel echt naar uit.”

Hoe verloopt je dag als Sales Advisor bij Care?

“Tja, dat weet ik nog niet goed”, lacht Koen. “Ik krijg nu twee weken opleiding. En dan zullen mijn dagen zich vullen met klantbezoeken, opmetingen, calculaties, offertes maken … Ik hoop natuurlijk dat ik klanten kan overtuigen om voor Care te kiezen.”

“Dat mijn dagen er anders uit zullen gaan zien is een feit. Als Teamleader was ik van 6 uur ’s ochtends tot 22 uur ’s avonds bereikbaar. Ik moest toen vooral kort schakelen. Afwezigheden opvangen, controles inplannen, nieuwe mensen opstarten en mijn administratie in orde brengen.”

Wat vind je tof aan je job bij Care?

“Als Teamleader haalde ik veel voldoening uit de samenwerking met mijn teams. Zeker als ik nieuwe mensen mee mocht opstarten. Je helpt hen om een goede start te maken. Ik durf zelfs zeggen dat je hen eigenlijk een toekomst geeft. Namelijk een toffe job in een goed bedrijf.”

Waarom moeten mensen bij Care solliciteren?

“Ik voelde mij hier meteen welkom, thuis zelfs. Care is een warme familie. Dat hier heel wat medewerkers al tien, vijftien, zelfs vijfentwintig jaar werken … dat heeft een reden. Care zet zich ook in voor mensen die het moeilijker hebben op de arbeidsmarkt. Dat vind ik heel belangrijk.”

Bekijk hier alle schoonmaakjobs

Waarom zouden bedrijven klant moet worden bij schoonmaakbedrijf Care?

“Eigenlijk om dezelfde reden als wat ik net al zei: Care neemt zijn medewerkers serieus. Iedereen krijgt de nodige opleidingen en begeleidingen. Zodat ze als professionals op de werkvloer staan. Care wil dan ook dat zowel de medewerkers als de klanten tevreden zijn. De focus ligt op kwaliteit. In het verlengde daarvan gebruiken we ook alleen het beste materiaal en milieuvriendelijke producten.”

Meer blogs

Klachten verbeteren schoonmaak
innovatie, kantoorschoonmaak

Klachten verbeteren kwaliteit van de schoonmaak

Voor Care zijn het leveren van hoge schoonmaakkwaliteit en een goede klantenservice prioritair. En daarbij hoort ook het correct opvolgen van klachten. Care gebruikt daarvoor het programma Phronesys waarbij elke melding rigoureus wordt opgevolgd en iedere klant nauw betrokken wordt. Zo voldoet Care ook aan de strikte ISO-normen rond kwaliteitsmanagement in de schoonmaak.
31-05-2021
4 min.
Ties De Clerck facilitaire diensten
personeel, kantoorschoonmaak

Een dag in het leven van Ties De Clerck, verantwoordelijke facilitaire diensten

Ties De Clerck werkt al 23 jaar op het hoofdkantoor van Care in Deurne. Ze begon bij de computerreiniging onder Sien, haar zus. Op dit moment is Ties verantwoordelijk voor de contacten met alle onderaannemers. Wij luisteren even bij haar wat ze na al die jaren zo fijn vindt aan haar job.    
05-05-2021
3 min.
Blogheaderbeeld 1470X600 Duurzaam sanitair
duurzaamheid, personeel

Partner Mondo Spechim levert duurzame sanitaire artikelen en diensten

Voor duurzame sanitaire artikelen en diensten rekent Care op Mondo Spechim. Een gesprek met Product Manager Franckie Vermoere.
07-04-2023
3 min.