Sander Silverans Care Schoonmaak
04-11-2022

HR-medewerker Sander zorgt voor correcte lonen

Als medewerker op de personeelsadministratie, voert Sander Silverans verschillende HR-taken uit. Hij zorgt er ook mee voor dat alle medewerkers hun loon op tijd krijgen. En daarop is hij terecht trots. Hij werkt nu een jaar voor Care, nog steeds vol enthousiasme.

Hoe ben je bij Care terechtgekomen?

Via mijn oud-collega Alexandra. Wij hebben samen nog op de HR-afdeling bij PostNL gewerkt. Zij vertrok dan naar Care. Toen er een vacature vrijkwam bij de HR-dienst, vroeg ze of ik interesse had. Dat vond ik tof, en ik was benieuwd. Ik heb gesolliciteerd en werk nu een jaartje bij Care.

Hoe verloopt je dag als medewerker personeelsadministratie?

Ik start de dag met de dringendste mails. Dat zijn bijvoorbeeld contractaanvragen voor studenten die dezelfde dag al beginnen. Daarna werk ik de andere, niet dringende, contractaanvragen af. En dan volgen de overige mails, zoals die van de vakbond.

Ik regel ook mee de overname van personeel. Want als Care een nieuwe klant binnenhaalt, dan nemen we ook het schoonmaakpersoneel van het vorige schoonmaakbedrijf over. Voordat we hen in ons systeem opnemen, moeten we wel checken of alle info die we van het personeel krijgen correct is. We schrijven hen aan om hen over de overname te informeren. Natuurlijk beantwoorden we ook hun vragen.

De meest hectische periode is het einde van de maand, bij het afsluiten van de lonen. Dan is het twee dagen alle hens aan dek, en dat vanaf 11 uur. Want tot dan mogen de Teamleaders alle prestaties doorgeven. Die zetten we dan over van het tijdsregister naar het loonsysteem. En dan is het kwestie van alles goed na te kijken en fouten op te lossen. De dag nadien lopen de laatste mails binnen van dingen die last minute nog aangepast moeten worden. Daarna sturen we alles door naar het sociaal secretariaat. Ja, dat is best pittig. (lacht) Maar we zijn er dan ook trots op dat we de lonen correct en op tijd uitbetalen.

Wat vind je tof aan je job bij Care?

Ik vind de variatie erg leuk. Zo wissel ik personeelsadministratie af met payroll. Natuurlijk krijg ik de nodige mails met allerlei vragen. En dan is er af en toe een overname. Ik werk ook op verschillende plaatsen, zoals in het hoofdkantoor in Deurne of de luchthaven van Zaventem. Bovendien mag ik als bediende ook twee dagen per week thuiswerken. Dus dat verveelt nooit.

Waarom moeten mensen bij Care solliciteren?

Ik vind Care een toffe firma om voor te werken. De sfeer onder de collega’s is ook goed. Bovendien ben je bij Care geen nummertje en krijg je de kans om te doen wat je graag wilt doen.

Bekijk hier alle schoonmaakjobs

Waarom zouden bedrijven klant moet worden bij schoonmaakbedrijf Care?

Omdat we de beste zijn. (lacht) We zijn niet de goedkoopste, maar we leveren wel de beste kwaliteit. Bovendien betalen we ons personeel correct. We zijn ook een toegankelijk bedrijf waar iedereen kan zijn wie hij of zij wil zijn. Dat zorgt ervoor dat iedereen z’n best doet om die kwaliteit te leveren.

Meer info over kantoorschoonmaak Meer info over cleanroom reiniging

Meer blogs

Verzuim Dalen
personeel

Investeren in schoonmaakpersoneel doet verzuim drastisch dalen

Verzuim is een van de grootste problemen in de schoonmaaksector. Bij langdurige ziekte kan vervanging geregeld worden. Maar als er veel onverwachte afwezigheid is, dan gaat de kwaliteit van de dienstverlening snel achteruit. Is ziekteverzuim in de schoonmaaksector iets waar je maar mee moet leren leven? Bjorn Van der Auwera (Operationeel Manager bij Care) doorprikt de mythe.
29-11-2018
2 min.
Blogheaderbeeld 1470X600 Duurzaam sanitair
duurzaamheid, personeel

Partner Mondo Spechim levert duurzame sanitaire artikelen en diensten

Voor duurzame sanitaire artikelen en diensten rekent Care op Mondo Spechim. Een gesprek met Product Manager Franckie Vermoere.
07-04-2023
3 min.
Blogheaderbeeld 1470X600 DC 03 (1)
duurzaamheid, welzijn, gezondheid, personeel

Hoe uw computer en toetsenbord reinigen

Uw toetsenbord regelmatig grondig reinigen is geen overdreven luxe. Hoe u dat doet? Dat vroegen we aan onze partner DataClean.
07-04-2023
4 min.