Pexels Skylar Kang 6430730
16-05-2022

Emel stuurt vol enthousiasme haar HR-team aan

Emel Corbaci is sinds december 2021 HR Manager bij Care. Ze is een vat vol kennis én enthousiasme. Ze spreekt niet over uitdagingen, wel over kansen. En die grijpt ze. Want ze beseft dat ze alleen zo haar doel bereikt: een goed geolied HR-team dat de beste service biedt aan de Care-medewerkers.

Hoe ben je bij Care terechtgekomen?

In 2015 liep ik als laatstejaarsstudent stage bij Care. Na mijn studies ging ik meteen aan de slag als HR Medewerker bij Assist at Home. Op dat moment was dat nog een zusterbedrijf van Care. Ik ben daar doorgegroeid tot HR- en payrollverantwoordelijke. In oktober 2021 is Assist at Home overgenomen door een ander dienstenchequebedrijf. In die periode stond de functie van HR Manager open. En toen ik met de CEO Care sprak over enkele HR-topics, is de bal aan het rollen gegaan. Even later kreeg ik een voorstel waarop ik dan ben ingegaan.

Hoe verloopt je dag als HR manager bij Care?

Druk. (lacht) Ik moet natuurlijk een team van zeven mensen aansturen. Bovendien lag er al een hele to-do-lijst op mij te wachten toen ik startte. Een van mijn taken is antwoorden op de dagelijkse operationele en juridische vragen die op mij afkomen. Daarnaast ondersteun ik ook mijn payrollcollega’s. Omdat ons team nog niet voltallig is, spring ik bij waar nodig.

Eigenlijk komt het hierop neer: ik sta op, bekijk mijn mails en werk dan aan allerlei projecten. Elke dag brengt echt iets anders. Met als rode draad mijn team ondersteunen en aansturen.

Met welke projecten is HR zoal bezig?

Dat is heel uiteenlopend. Zo zijn we bezig om onze processen en systemen te optimaliseren. We zijn ook de opleidingen voor de arbeiders en bedienden aan het heropstarten. Want die lagen stil door corona. Daarnaast richten we ons volop op Employer Branding, waarmee we onze medewerkers willen betrekken in het Care-verhaal. We bekijken ook hoe we onze rekrutering aantrekkelijker kunnen maken. Want ook wij zijn steeds op zoek naar gemotiveerde medewerkers. Dan is er ook nog het ziekteverzuimproject. 

Wat brengt de toekomst voor HR?

Mijn eerste doel is een stabiele afdeling opbouwen. Dat we voor elkaar klaar staan, maar natuurlijk ook voor onze ‘interne klanten’ – de Care-medewerkers. Daarnaast willen we die to-dolijst afwerken. Zodat we kunnen zeggen: we hebben gedaan wat we wilden doen. Tijd om te implementeren!

We moeten wel beseffen dat de meeste zaken tijd kosten. We zijn met veel projecten bezig en soms duurt het ook even voordat we echt resultaat zien. Bovendien kunnen we niet alles tegelijk doen. We moeten dus de juiste prioriteiten stellen en de nodige tijd en ruimte krijgen om ze uit te voeren.

De grote valkuil is om de dingen te laten zoals ze zijn. Maar dan ga je problemen en uitdagingen gewoon uit de weg. Zo bereik je niets. We beseffen dat we alleen door te luisteren naar onze mensen kunnen inspelen op hun vragen, noden en behoeften. Dus daarmee zijn we volop bezig.

Hoe belangrijk zijn opleidingen bij Care?

We merken dat onze mensen daar echt behoefte aan hebben. Het is belangrijk dat onze schoonmakers een degelijke opleiding krijgen, maar ook dat die op regelmatige basis wordt herhaald. Ook bedienden hebben hier nood aan. We hebben al een rondvraag gedaan en op basis daarvan zijn we opleidingsmatrixen aan het uitwerken. Wat nemen we op in de opleidingsplannen en hoe vertalen we dat naar de praktijk?

Met een goed doordacht opleidingsplan willen we nieuwe medewerkers een goede start geven bij Care. Daarnaast is het ook belangrijk om hun competenties in de loop van de jaren verder te ontwikkelen. Op die manier willen we mensen blijven stimuleren. Met als doel dat ze hun job graag en goed doen.

Wat vind je tof aan je job bij Care?

De veelzijdigheid. Bovendien komt mijn HR-kennis echt van pas. Ik ben niet vanaf nul moeten beginnen. Al is HR Manager natuurlijk wel een grote uitdaging. En ik mag natuurlijk mijn topteam niet vergeten. Want met de juiste mensen werken is echt een luxe.

Ik ben ook erg blij dat ik binnen Vebego ben kunnen blijven werken. Ik vond dat altijd al heel aangenaam.

Waarom moeten mensen bij Care solliciteren?

Voor het warme familiegevoel en de open cultuur. Dat vind je niet overal. We geven echt om onze mensen en bieden altijd een luisterend oor. Ik merk ook dat er een oprechte, hechte band is tussen de collega’s.

Bekijk hier alle schoonmaakjobs

Hoe wil Care nieuwe medewerkers aantrekken?

We hebben aan onze mensen gevraagd waarom ze graag bij Care werken. En hoe ze hun werk ervaren. Aan de hand van die feedback zijn we op zoek gegaan naar onze sterke punten. Maar ook de punten waarbij we nog kunnen verbeteren. Hoe zorgen we ervoor dat onze medewerkers reclame maken voor Care? Met die input willen we interessante content creëren om onze werving aantrekkelijker te maken. Zodat we ons beter kunnen plaatsen op de arbeidsmarkt.

Waarom zouden bedrijven klant moet worden bij schoonmaakbedrijf Care?

Omdat onze operationele mensen dag en nacht bezig zijn om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt. De loyaliteit van onze medewerkers naar de klanten toe is enorm. Maar ook tussen de collega’s onderling. En net daarom zijn ze gemotiveerd om het goed te doen. Dat vertaalt zich in kwaliteit en een nauwe band met de klanten.

Meer blogs

Verzuim Dalen
personeel

Investeren in schoonmaakpersoneel doet verzuim drastisch dalen

Verzuim is een van de grootste problemen in de schoonmaaksector. Bij langdurige ziekte kan vervanging geregeld worden. Maar als er veel onverwachte afwezigheid is, dan gaat de kwaliteit van de dienstverlening snel achteruit. Is ziekteverzuim in de schoonmaaksector iets waar je maar mee moet leren leven? Bjorn Van der Auwera (Operationeel Manager bij Care) doorprikt de mythe.
29-11-2018
2 min.
Blogheaderbeeld 1470X600 Duurzaam sanitair
duurzaamheid, personeel

Partner Mondo Spechim levert duurzame sanitaire artikelen en diensten

Voor duurzame sanitaire artikelen en diensten rekent Care op Mondo Spechim. Een gesprek met Product Manager Franckie Vermoere.
07-04-2023
3 min.
Blogheaderbeeld 1470X600 DC 03 (1)
duurzaamheid, welzijn, gezondheid, personeel

Hoe uw computer en toetsenbord reinigen

Uw toetsenbord regelmatig grondig reinigen is geen overdreven luxe. Hoe u dat doet? Dat vroegen we aan onze partner DataClean.
07-04-2023
4 min.