// IMPACT
/ Samen onze schouders onder Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Bij Care vinden we maatschappelijk verantwoord ondernemen heel belangrijk. Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) betekent dat een bedrijf niet alleen aan winst denkt, maar ook aan de impact op mensen en de planeet. Dit houdt in dat we eerlijk en duurzaam werken, bijvoorbeeld door milieuvriendelijke praktijken en goede werkomstandigheden te bieden. Maar ook door bijvoorbeeld goede doelen te sponsoren, of acties te organiseren die bijdragen aan een goed doel. Zo dragen we bij aan een betere samenleving.

MVO Hub Duurzaamheid Werldbol
Daarom wordt de bestaande MVO-hub uitgebreid met extra leden. De MVO-hub is een groep medewerkers uit verschillende afdelingen die samen nadenken over maatschappelijk verantwoorde ideeën en acties voor ons bedrijf. Met als focus: mens en planeet. Ze steken de handen uit de mouwen om evenementen te organiseren. In het verleden deden ze al acties voor o.a. Made Blue en Plan International.
/ Wat doet de MVO-hub?

De MVO-hub bestaat uit medewerkers die vrijwillig meedenken over duurzame initiatieven. Ze komen drie keer per jaar samen om nieuwe ideeën te bespreken en lopende projecten te evalueren. De raad, opgericht in 2015, bestond oorspronkelijk uit Annemieke, onze marketingmanager, en Chantal, onze salesmanager. Zij organiseerden alles alleen, maar konden best wat hulp gebruiken. Daarom is de MVO-hub nu uitgebreid.

Samen Groep Mensen
/ Wie zit er in de MVO-hub?

Annemiek De Bruyne (marketing- en communicatiemanager) en Chantal Moerenhout (sales manager) krijgen extra versterking van:

 • Johan Van Calster (operations manager Care expert cleaning)
 • Mouna Sarragi (HR business partner)
 • Ann De Coster (sales)
 • Liesbeth Vandervoort (operations Care office cleaning)
Lopende projecten

De eerste vergadering van de MVO-hub in de nieuwe samenstelling was op 23 april. Dit is een greep uit de projecten die we dit jaar gaan organiseren.

MVO Hub Sportkalender
/ Sportkalender

We hebben een nieuwe sportkalender met leuke en uitdagende activiteiten. Er is bijvoorbeeld een wandeltocht door Brussel met start bij het Atomium, waar je 20 of 60 kilometer kunt wandelen. Onlangs moedigden we medewerkers aan om mee te doen aan de 10 miles, een bekend hardloopevenement. Deze sportactiviteiten zijn goed voor je gezondheid en steunen goede doelen zoals Kom op tegen Kanker of Plan International (zie hieronder).

/ Urban Trails (ten voordele van Plan International)

Zin om mee te lopen in een Urban Trail? Met Care doen we mee in Brussel (23/6), Antwerpen (17/11) en Mechelen (14/12). De Liantis Urban Trail Series is een verzameling van de meest unieke loopevenementen van ons land.

Het hele idee draait rond een speciale loopervaring, weg van de begane paden, in een stedelijke omgeving. Dit is een echte aanrader voor iedereen die van cultuur houdt en niet terugdeinst voor een sportieve uitdaging. Een Urban Trail® is 7km tot 12km ongeëvenaard urban loopplezier.

De opbrengst van tickets voor de Urban Trails gaat naar Plan International. Zij zetten zich in voor de rechten van meisjes over de hele wereld.

/ Plan International
/ Stichting Pelicano

Een half miljoen kinderen in België groeit op in armoede. Bij Care willen we hier iets aan doen. Daarom werken we, via de Vebego Foundation, samen met Stichting Pelicano.

Deze actie is er voor onze eigen werknemers. Kinderen die iets te kort komen, kunnen discreet aangemeld worden via de personeelsadministratie. Hun ouders krijgen hulp van een Care-ambassadeur, die samen met hen op pad gaat om bijvoorbeeld kledij en schoolspullen te kopen. Dit gebeurt uiteraard met de nodige privacy.

Pelicano Kinderarmoedestichting strijdt tegen ongelijkheid en wil kinderen op een duurzame manier uit armoede redden.

/ Pelicano
Tijdens een Urban Trail® loop je langs en door nieuwe en historische gebouwen. Het is de ideale manier om een stad te zien zoals je ze nog nooit zag en te lopen op plekken waar nog nooit werd gelopen, zoals de Premetrotunnel in Antwerpen.
Afgelopen acties

De MVO-hub bestaat sinds 2022 en organiseerde al heel wat activiteiten. Een greep uit de afgelopen acties.

 • Care for you
  Een bundeling van alle voordelen voour jou als medewerker. Dat gaat van kortingen, activiteiten, gezondheidstips en opleidingen tot projecten gericht op goede doelen en maatschappelijke betrokkenheid.
 • 10.000 stappen
  Waarbij Care-collega’s elkaar aansporen om 10.000 stappen per dag te zetten.
 • Deelname aan Walk for Pink Ribbon
  Een wandeling ten voordele van Pink Ribbon, voor de strijd tegen borstkanker.
 • Deelname aan World Cleanup Day
  Een jaarlijkse wereldwijde burgeractie om het probleem van zwerfvuil aan te pakken door het organiseren van opruimacties.
 • Made Blue
  Care werkt al sinds 2016 samen met de Made Blue Foundation. Alles opgeteld doneerden we al meer dan honderd miljoen liter water of gemakkelijker gezegd: 1.394 mensen krijgen 10 jaar lang schoon drinkwater.
 • Equal Rights Run van Plan International
  HR business partner Mouna Sarragi liep in 2022 de atletiekpiste op tijdens de Allianz Memorial Van Damme. De Equal Rights Run is een organisatie van Plan International. Daarbij koop je als bedrijf een startplaats op de looppiste tijdens de Allianz Memorial Van Damme. Met de opbrengst helpt Plan International België de ongelijkheid tussen jongens en meisjes wereldwijd weg te werken. Zodat alle kinderen zich kunnen ontplooien in een veilige omgeving.
/ Wie mag projecten voorstellen?

Iedereen! Heb je zelf een leuk idee voor een maatschappelijk verantwoord evenement? Een actie voor een goed doel? Laat het ons dan weten! De raad bespreekt jouw voorstel en bekijkt of ze er genoeg personeel en budget voor vrij kan maken.

We hopen dat jullie massaal voorstellen insturen!
Dat kan naar Annemieke.DeBruyne@care.be of Chantal.Moerenhout@care.be

/ Waarom een MVO-hub?

De raad is opgericht in 2022 om maatschappelijk verantwoorde evenementen te organiseren. Met als focus: mens en planeet. Ze organiseren en ondersteunen dus vooral acties rond maatschappelijke betrokkenheid en milieu.

De raad werd uitgebreid met extra leden omdat Annemieke en Chantal wat extra hulp konden gebruiken. De uitbreiding zorgt ook voor meer betrokkenheid bij en communicatie over onze initiatieven.

/ Onze missie

Onze missie is om samen na te denken over duurzame ideeën en een frisse wind door Care te laten waaien. We willen een cultuur van duurzaamheid en welzijn creëren waar iedereen aan kan meedoen.

TIP: Dit mogen trouwens ook kleine acties zijn. Zo sponsort de raad binnenkort een fuif in Heist-op-den-Berg. De fuif wordt georganiseerd ten voordele van Kom op tegen Kanker.
// voor en door jullie

Doe mee!