30-10-2018

Care geeft kansen aan vluchtelingen met project Jobroad

Care en Accent werken samen om vluchtelingen een kans op tewerkstelling te bieden. Project "Jobroad" levert al een beroepsverkennende stage op voor 4 verschillende sollicitanten bij Care in Antwerpen en in Gent staan er ook al 5 kandidaten klaar.

Wat is Jobroad?

Dit is een MVO-project van Accent in samenwerking met VDAB, VOKA, VBO, openbare besturen, opvangcentra, provinciebesturen, SBS Skillbuilders, Intro, VFU, ...

Jobroad wil ‘anderstalige nieuwkomers’ met een niet-EU migratieachtergrond binnen één jaar aan werk te helpen via tijdelijke tewerkstelling met optie vast om hun integratie te versnellen. Werkgevers maken kennis met een minder gekende doelgroep die hier een nieuw beter leven willen uitbouwen. Vanuit hun leervermogen, goeie werkattitude, sterke competenties kunnen zij openstaande vacatures kwalitatief invullen.

Zo zijn er in 2017 al 120 personen gestart. In 2018 stapt Care ook mee in het traject.

Hoe verloopt Jobroad?

Jobroad werkt met projectdagen waarbij een kleine groep mensen een rondleiding krijgt in een aantal bedrijven in hun regio, kennis kan maken met de jobinhoud en de bedrijfscultuur. Meteen daarna kunnen zij solliciteren.  

Bij de screening ligt de focus op effectieve noden op de werkvloer enerzijds en op attitude, leervermogen en competenties bij de kandidaten anderzijds. Dit project is een circulair model waarbij elke kandidaat terecht komt in een continu begeleidingstraject.

Care is heel trots om hier deel van uit te maken.

Deel dit artikel: