Cleanroom reiniging is een complex geheel

Naarmate producten kleiner en gevoeliger worden voor stof, dampen en andere deeltjes in de lucht, wordt het gebruik van cleanrooms en schone productieactiviteiten steeds belangrijker. De eisen voor het fabriceren van geneesmiddelen zijn meer en meer onderhevig aan strenge Europese en Amerikaanse richtlijnen om de veiligheid en kwaliteit van de producten te waarborgen.

Het onder controle houden van verontreiniging in de cleanroom is een complex geheel en schoonmaak en eventuele desinfectie is een uitdaging. Het “vuil” is onzichtbaar en het gebruik van verkeerde schoonmaaktechnieken kan leiden tot verspreiding van contaminatie door de ganse cleanroom. Operatoren die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van de schoonmaakwerkzaamheden moeten strikt opgeleid worden in de kennis van hoe een cleanroom werkt, welke impact hun gedrag heeft op hun omgeving en welke schoonmaak en desinfectietechnieken moeten gehanteerd worden.

In een cleanroom werken vergt sterke discipline, structuur en organisatie. Daarom werkt Care met perfectionisten. Daarnaast krijgen alle cleanroom medewerkers een speciale opleiding "reinigen en desinfecteren van cleanrooms". Dankzij deze aanpak is ons personeel uiterst gekwalificeerd en borgen we de kwaliteit via GMP.

Deel dit artikel: