Beste Care-collega’s,

Ondertussen is 2021 al enkele weken bezig en heeft corona ons, en onze klanten, nog steeds in haar greep.

Wat mis ik de gezellige sfeer van een vol kantoor, het samen vieren van successen en het persoonlijke contact met jullie en onze klanten.

Gelukkig zie ik langzaam maar zeker enkele lichtpuntjes. Die zorgen er, hopelijk snel, voor dat we ons normale leven weer kunnen oppakken en de lockdown voorgoed achter ons kunnen laten.

Het doorzettingsvermogen, de collegialiteit en de inzet die jullie het afgelopen jaar naar ons en onze klanten toonden, was hartverwarmend. Het geeft me alle vertrouwen dat we ook dit laatste stukje goed zullen doorstaan.

Samen komen we hier doorheen!

Joost Tibosch


Eerst willen we de nieuwkomers in ons redactieteam voorstellen: Rachid Bouazza en Roxanne de Vos komen ons vanuit regio Sud versterken. Ook Carina Van Den Vonder uit regio Centraal heten we welkom.

Dat de Care-familie steeds sterker staat, bleek ook weer in de voorbije maanden. Het aantal deelnemers aan de medewerkerstevredenheidsenquête Betekenisvol Werk verdubbelde en de Facebookgroep van onze medewerkers wordt steeds populairder. Je ontdekt er alles over in dit magazine.

Je maakt ook kennis met de verschillende culturen binnen Care en we schotelen je enkele interessante wist-je-datjes en nieuws voor. Ook onze medewerkers krijgen opnieuw de nodige aandacht.

Veel leesplezier!

Het redactieteam

 

Impact

SDG Pioneer

Care staat voor duurzaam ondernemen. Met alles wat we doen, willen we een positieve impact hebben op de wereld met oog voor het milieu én onze medewerkers. Maar hoe gaan we gestructureerd te werk? Daarvoor nemen we voor de derde keer op rij deel aan het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO). Halen we ook dit jaar alle doelstellingen? Dan zijn we SDG Pioneer. En voldoen we dus aan de duurzaamheidsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties, ondertekend door maar liefst 194 landen.

Lees meer over VCDO

Kinderboeken

1 op de 5 kinderen in België leeft in armoede. Voor hen liggen er vaak geen cadeautjes onder de kerstboom. Maar vorig jaar bracht onze klant Koning Boudewijnstichting daarin verandering. Het sloeg de handen in elkaar met televisiester Frances Lefebure en haar team van Make Belgium Great Again. Hun doel? Een kerstcadeau voor ieder kind. Ook wij droegen ons steentje bij en verrasten 75 kinderen met een boek. Ook via Grand Tour Company kochten we nog eens 100 boeken aan vol tips voor een rondtrip binnen België en 25 boeken met achterbankspelletjes voor de kinderen. Terwijl auteur Nicolas Geerts aan het schrijven was, keek hij vanuit zijn appartement recht op de armste buurt van Antwerpen. Daarop besloot hij om een deel van de opbrengst te schenken aan vzw Pirlewiet, die vakanties organiseert voor mensen in armoede.

Ontdek meer over Pirlewiet

MVO-projecten

In 2021 zetten we onze samenwerking met Made Blue verder, en blijven we steun bieden aan Plan International. Ook blijven we strijden tegen armoede. Vorig jaar onderzochten we met de armoedescan hoe we onze eigen medewerkers die het moeilijk hebben, kunnen helpen. Op basis van de resultaten organiseren we eind mei enkele workshops waarin onze teamleaders leren armoede te herkennen binnen hun team en hoe ze daarop kunnen inspelen. Want armoede is meer dan een tekort aan geld. Ook digitale, hygiënische en opleidingsarmoede maken er deel van uit. De teamleaders leren het gesprek aan te gaan en samen met de medewerker naar oplossingen te zoeken.

Nieuws

Pilootproject QR-codes

Bij politiezone Mechelen-Willebroek loopt er sinds twee maanden een pilootproject waarbij QR-codes de registratielijsten vervangen. Weg met die papierberg! Elk lokaal krijgt een QR-code die de schoonmakers moeten inscannen. Ze hoeven alleen nog maar hun naam in te geven. De datum en het uur registreert de code zelf. Een extra voordeel voor medewerkers die het Nederlands nog niet goed beheersen. Met dit systeem zijn fouten zo goed als onmogelijk en zo weet de klant precies wat er wanneer is gepoetst. Kortom: snel en eenvoudig werken voor onze medewerkers en een betere service naar onze klanten toe. Eén ding is zeker: werken met QR-codes is de toekomst!

Resultaten vragenlijst Betekenisvol Werk

De cijfers van het onderzoek naar Betekenisvol Werk 2020 zijn binnen. Maar liefst 59% van onze medewerkers vulde de vragenlijst in. Dat is een verdubbeling tegenover vorig jaar. Onze inspanningen om ook mensen zonder mail te bereiken met een papieren vragenlijst werpt dus zijn vruchten af. We zorgden er ook voor dat de onlinelijst in verschillende talen verscheen en maakten iedereen warm met een videoteaser en oproepen op sociale media. We zagen ook een mooie toename van de tevredenheid, het geluk en de vitaliteit. Toch is en blijft het belangrijk om jullie meningen en ideeën met ons te blijven delen.

Nieuw dak, groene stap

Op het hoofdkantoor in Deurne ligt een nieuw, geïsoleerd dak. Zo voldoet ook dit gebouw nu aan de laatste standaard op het vlak van isoleringsnormen. Sinds enkele jaren heeft het ook een zuinige condensatieketel, een geïsoleerde vloer, automatische verlichting én een ecotoilet. Daarmee trekken we de duurzame lijn door in ons eigen gebouw en zo wordt Care steeds weer een beetje groener.

Onze jubilarissen!

 

Leuk weetje: zussen Liliane en Viviane Schaut maken al 15 jaar deel uit van de Care-familie. Liliane trad op 1 februari 2006 in dienst en haar zus een weekje later.

 

De eerste jubilaris van dit jaar komt uit regio Oost: Liliane Schaut is 15 jaar in dienst bij Care. We hebben haar in de bloemetjes gezet. Ze was volledig verrast, ze vond het geweldig! District Manager Nathalie Geerkens: “Wij zijn heel blij met Liliane in ons team! Bedankt voor jouw inzet in de afgelopen 15 jaar.” Laten we er nog vele jaren bij doen! #jubilaris

Ook in dit C-Magazine zetten we onze jubilarissen in de bloemetjes. Onze ‘anciens’ zijn de rots in de branding voor onze nieuwe en ook minder nieuwe medewerkers. Hun kennis op de werkvloer is dan ook onbetaalbaar. Daarom een welgemeende dankjewel om jarenlang elke dag voor ons en de klanten klaar te staan. Een applaus voor onze jubilarissen van januari, februari en maart!


10 jaar (2011)

Dondu Kaya
Luc Magette
Fabienne Put
Anita Vandenbergh
Youssef Kendouzi
Kitshe Awase
Angelica De Cock
Hadi Okmen
Aleksandra Baku

15 jaar (2006)

Karina Badich
Liliane Schaut
Josiane Servereyns
Viviane Schaut
Gazal Binici
Birgul Kaya
Khaled Boubaker
Hafida Ben Yahya
Viviane Beugels

20 jaar (2001)

Marie-Claude Dourdent
Sylvia Smolak
Ingrid Blarings
Petra Poulioglou
Brigitte Bertels
Conny Vermeyen
Nicole Sannen

25 jaar (1996)

Monique Verslycken

Care-cultuur

De Care-familie is een culturele mengelmoes. In deze rubriek zetten we onze diversiteit in de schijnwerpers. Interesses, kunst, hobby’s, religie, afkomst … In elk C-magazine gaan we op zoek naar deze boeiende aspecten en leren we onze collega’s nog beter kennen.

Op 13 april start de ramadan weer. Iedereen heeft er al van gehoord, maar wat weten we er eigenlijk over? Behalve dat het een periode van vasten is? Natuurlijk gaat het over veel meer dan dat. Tijd om te ontdekken wat de ramadan nu echt inhoudt.

 

"Voor mij is de ramadan een maand van spiritualiteit, delen, vergeving en zegening." 
Teamleader Rachid Bouazza

Wat?

De ramadan is een gezegende maand waarin de Koran via de engel Gabriël werd geopenbaard aan de profeet Mohammed. Het is de maand van de goede dingen en wordt beschouwd als de beste maand voor moslims.

Waarom?

Vasten is een vorm van zuivering van de ziel en toont gehoorzaamheid aan Allah. Bovendien laat het je nadenken over mensen die het minder goed hebben en honger lijden. Daaruit groeit nog meer respect voor de medemens. Bovendien is het de maand waarin Allah zijn volgelingen extra beloont voor hun inspanningen. Daarom bidden moslims meer, lezen ze vaker de Koran, geven ze meer aalmoezen en doen ze geen kwaad in woord en daad … Ten slotte is het ook een zuivering van het lichaam: het verwijdert slechte stoffen en vet en het verhoogt de immuniteit.

Hoe?

De ramadan is de negende maand van de islamitische kalender en verschuift elk jaar. De officiële aankondiging wordt gedaan vanuit Mekka. De vastenperiode duurt een volledige maancyclus en duurt dus 29 of 30 dagen. Van zonsopgang tot zonsondergang eten en drinken moslims niet. Het einde van de ramadan vieren moslims met het Suikerfeest. De familieleden komen bij elkaar met een speciaal ontbijt met veel zoete dingen, vandaar de naam. Het gezellige feest duurt drie dagen.

Recept harira

Volgens Rachid is deze soep het belangrijkste hoofdgerecht bij de Marokkaanse moslims.

- Ingrediënten -

 • 300 gr. vlees, bij voorkeur de schouder van een lam
 • 1 grote ui
 • 150 gr. kikkererwten
 • 4 sappige tomaten
 • 4 stengels selderij
 • 1 bos peterselie
 • 1 bos koriander
 • 1 dosis saffraan
 • 1/2 theekopje linzen
 • 1 eetlepel tomatenpuree
 • 3 eetlepels bloem
 • zout, peper

- Bereiding -

 1. Week de kikkererwten de dag ervoor in koud water. Snijd het vlees in kleine blokjes.
 2. Pel de ui en snipper hem zeer fijn. Pel de tomaten maar laat ze wel heel.
 3. Doe de tomaten in een grote stoofpan met de kikkererwten, saffraan, peper, zout en 3 liter water.
 4. Kook 20 minuten half bedekt op een middelhoog vuur.
 5. Was en hak de koriander en peterselie, snijd de selderij in zeer kleine blokjes.
 6. Doe de linzen in een verdunde tomatenpuree (met een beetje water) en voeg daarbij de koriander, peterselie en selderij. Roer goed om.
 7. Laat 20 minuten koken en bind de soep dan met de bloem (verdund in een glas koud water). Roer voortdurend met een spatel om de vorming van klontjes te voorkomen.
 8. Laat 10 minuten onafgedekt sudderen, af en toe roeren.
 9. Serveer de harira heet met citroenblokjes.

Smakelijk!

Recept baklava

Baklava is een zoet gerecht dat tijdens de ramadan en het Suikerfeest wordt geserveerd.

- Ingrediënten -

 • 500 gr. gemengde noten, fijngehakt
 • 1 theelepel kaneelpoeder
 • 1 pak filodeeg
 • 250 gr. boter, gesmolten
 • 225 gr. rietsuiker
 • 250 ml water
 • 125 ml honing
 • 1 theelepel citroenrasp

 - Bereiding -

 1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een ovenschaal in met boter.
 2. Schep de kaneel en noten door elkaar.
 3. Rol het filodeeg uit en halveer de stapel vellen zodat het in de ovenschaal past.
 4. Bescherm het deeg met een vochtige doek tegen uitdrogen terwijl je de baklava bereidt.
 5. Leg 2 vellen filodeeg op de bodem van de ovenschaal.
 6. Besmeer royaal met boter.
 7. Verdeel 2 à 3 eetlepels notenmengsel over het deeg.
 8. Herhaal laag per laag tot alle ingrediënten verwerkt zijn. Zo eindig je met ongeveer 6 lagen filodeeg.
 9. Snijd met een scherp mes de baklava tot op de bodem van de ovenschaal in 4 lange repen. Daarna nog eens diagonaal (9 keer) zodat er 36 diamantvormen ontstaan.
 10. Bak 50 minuten in de voorverwarmde oven tot de baklava goudkleurig en krokant is.
 11. Breng ondertussen suiker en water op een middelhoog vuur aan de kook.
 12. Roer er honing en citroenrasp erdoorheen. Zet het vuur lager en laat 20 minuten sudderen.
 13. Haal de baklava uit de oven en verdeel de siroop onmiddellijk over het gebak.
 14. Laat de baklava volledig afkoelen voordat je het serveert. Bewaar het onafgedekt.

Smullen maar!

Wij zijn Care

Katrien Van Leuven

Leeftijd: 39 jaar

Functie en locatie: Ik werk op de facturatiedienst bij Janssen Pharmaceutica.

Bij Care sinds: 2015

Mijn ervaring bij Care: Stabiele en aangename werkomgeving.

Leukste corona-activiteit: Met drie honden en twee kinderen is er altijd leven in de brouwerij. Bij ons thuis is er sinds corona dus niet zo veel veranderd.

Favoriete vakantiebestemming: Ik zou heel graag eens naar Australië gaan.

Vraag van Naima Ennily: Woon je liever in de stad of op het platteland? Waarom?

Zonder twijfel het platteland. Voor de rust, de ruimte en het groen. Ik zou het niet kunnen missen. De stad is eens leuk voor een dagje, maar daarna snel terug naar de Kempen!

Mijn vraag voor de volgende werknemer: Hoe ben jij bij Care terechtgekomen?

Fatima Ouaska

Leeftijd: 42 jaar

Functie en locatie: Schoonmaakster bij Mobix Engema

Bij Care sinds: November 2020

Mijn ervaring bij Care: Ik werk parttime en vind het fijn om te doen.

Leukste corona-activiteit: Eigenlijk is er voor mij weinig veranderd.

Favoriete vakantiebestemming: Marokko

Vraag van Jordy Nys: Uit welke taken schep je het meest plezier? Ik doe eigenlijk alles graag.

Mijn vraag voor de volgende werknemer: Wat zou je eens heel graag willen doen?

Amber Van Looy

Leeftijd: 22 jaar

Functie en locatie: Laboafwasser bij Janssen Pharmaceutica

Bij Care sinds: 2019

Mijn ervaring bij Care: Toffe job

Leukste corona-activiteit: Wandelen en lopen

Favoriete vakantiebestemming: Oostenrijk (voor de skivakantie)

Vraag van Hassan Safsafi: Wat vind je van je omgeving bij Care? Wat vind je interessant aan je werk? De sfeer tussen de collega’s zit heel goed. Laboafwas brengt wel wat verantwoordelijkheid met zich mee en dat maakt de job interessant.

Mijn vraag voor de volgende werknemer: Als je kon kiezen, welk huisdier zou je willen hebben?

Alexandra Delcroix

Leeftijd: 36 jaar

Functie en locatie: Payroll Team Lead, Deurne

Bij Care sinds: 14 januari 2021

Mijn ervaring bij Care: Ik vind het een heel fijne ervaring dankzij het warme en familiale gevoel.

Leukste corona-activiteit: Wandelen en gezellig met de bubbel tijd doorbrengen in de tuin.

Favoriete vakantiebestemming: New York

Vraag van Jordy Nys: Uit welke taken schep je het meeste plezier? Lonen verwerken en dan vooral die deadline halen, dat schept veel voldoening. Ook dingen bespreken met het team en samen echt iets bereiken.

Mijn vraag voor de volgende werknemer: Wat wou jij als kind worden?

Spic & Span

Ecologische poetsproducten van Alpheios

Care heeft een hart voor de natuur. Daarom werken we voornamelijk met producten met het EU Ecolabel en het cradle-to-cradle-certificaat (C2C-certificaat): ecologisch, volledig afbreekbaar en we hoeven er bovendien maar enkele druppels van te gebruiken. En daarvoor moeten we ons zusterbedrijf Alpheios bedanken. In deze blog lees je meer over hun ecologische producten en hun andere innovatieve ideeën, zoals de Triple-T E-trolley.

Lees meer

Zelfzorg bij thuiswerk

Thuiswerk klinkt heel leuk, maar heeft ook enkele belangrijke minpunten. De lijn tussen privé en werk is heel dun. Ook tuurt eenzaamheid vaak om de hoek door het gebrek aan persoonlijk contact met collega’s. Daarom is het belangrijk om je lichaam en geest goed te verzorgen. We geven je graag tips om het thuiswerk wat aangenamer te maken en om werk en privé goed gescheiden te houden.

Tip 1: aparte werkruimte

Werken en ontspannen doe je best in verschillende ruimtes. Heb je geen apart bureau? Berg je werkspullen aan het einde van de dag op, uit het zicht.

Tip 2: overgangsritueel

Zorg ervoor dat je geest denkt dat je ‘naar het werk gaat’. Daarvoor volg je best een vast stramien. Bijvoorbeeld: in plaats van naar je werk te gaan, maak je nu even een korte wandeling voordat je van start gaat. Trek ook werkkleren aan, en op het einde van de dag wissel je die in voor je vrijetijdskleding. Hét teken dat het werk gedaan is.

Tip 3: digitale detox

Leg je smartphone, laptop of tablet een uur voor het slapengaan weg. Zo komt je echt tot rust. Probeer ook tijdens je werk offline te zijn, zeker als je geconcentreerd wilt werken. Plan ook vaste tijdstippen in om je mail te controleren.

 

Tip 4: coronaveilige hobby’s

Boost je energiepeil met toffe activiteiten. Nu we wat beperkter zijn in ons doen en laten, is dit het moment om eens iets helemaal anders uit te proberen. Of haal net een oude hobby van onder het stof.

Tip 5: bewegen maar

Wissel geregeld van lichaamshouding tijdens je werk. Een zit-staanbureau is daarbij een handig hulpmiddel. Heb je dit niet? Dan doet de strijkplank of het keukenwerkblad ook dienst om rechtstaand een onlinevergadering te volgen. Om te vermijden dat je uren na elkaar zit, neem je best elk halfuur een paar minuten pauze. Om je daarbij te helpen, is de Pomodoro-techniek een echte aanrader.

Tip 6: vermijd vermoeide ogen

Droge, prikkende ogen en hoofdpijn zijn vaak het gevolg van vermoeide ogen. Kijk op geregelde tijdstippen even naar buiten in de verte. Ook te fel zonlicht veroorzaakt vermoeide ogen. Sluit dus op tijd de gordijnen.

Met deze tips leg je de basis voor een goede zelfzorg bij thuiswerk. Heb je nood aan een babbel? Aarzel dan niet om even met een collega te videochatten of met onze vertrouwenspersonen te praten.

Cartoon________

A compliment a day keeps the doctor away.

Op 1 maart was het complimentendag. Maar ook op andere dagen mag je natuurlijk een welgemeende pluim geven aan je collega. Van een ik-werk-graag-samen-met jou tot super-hoe-je-dat-probleem-hebt-opgelost.

Welk compliment verdient jouw collega? Laat het ons weten

Onze klanten

Nieuwe klant: Trafiroad – onderhoud wegen en stoplichten

Locatie: Puurs, Lokeren en Eke Opstart: 1 november 2021 Teamleaders: voor site Lokeren en Eke zijn dat Marleen Christiaens en Tinne Van Nuffel. Site Puurs is nog te bepalen. Wat doet Care? Vooral schoonmaak en eventuele klusjes laten we uitvoeren via ons zusterbedrijf NNOFCARE.

Uitbreiding Deloitte

Site Roeselare: nieuwe HUB van Deloitte Wat doet Care? Dagelijkse schoonmaak en bijhorende diensten zoals pestcontrole, glaswas en leveren van sanitaire artikelen. Site Oostkamp: sinds maart 2021 zorgt een Care-poetsdame voor een dagelijkse desinfectieronde. Ook voor bijkomende diensten zoals pestcontrole, glaswas, sanitaire artikelen en wasserij rekent de site nu op Care. Leuk weetje over site Roeselare: het eigen schoonmaakpersoneel van Deloitte gebruikt ook professionele producten en materialen van Alpheios. Dit zijn dus dezelfde als Care.

Oproep

Heb jij iets leuks te vertellen over het bedrijf waar je werkt? Produceren ze iets uitzonderlijks of een bekend product? Zit het pand op een leuke locatie of kijk je misschien uit over de zee of de zoo? Laat het ons weten en dan krijgt jouw bedrijf een plekje in het volgende C-magazine.

Ik heb een idee

Vacatures in de kijker

Laat het ons weten!

Er zijn weer enkele interessante vacatures voor gemotiveerde mensen! Ben of ken jij iemand die in aanmerking komt? Geef dan zeker een seintje of geef de info door aan geïnteresseerde mensen.

Ken jij iemand die ook graag bij Care wil werken? Op Werken bij Care staan al onze vacatures netjes op een rij. Dankzij de filter selecteren ze in heel snel de job die bij hen past.

werkenbijcare.be

Wist je dat...

Wist je dat Vebego weer een toponderneming rijker is? Vebego is de groep waaronder ook Care valt. Care kreeg er dus een zusterbedrijf bij: LIVYO. LIVYO is de afkorting van Live Your Office. Het bleek namelijk dat onze klanten nood hadden aan een bedrijf dat alle facilitaire diensten van Vebego samenbrengt. Met andere woorden: LIVYO vormt de verbindende factor tussen alle facilitaire bedrijven van Vebego België en helpt de klant om zo de ideale werkomgeving te creëren. Om deze service aan te bieden, heeft LIVYO de hulp nodig van onze schoonmaakmedewerkers. Want zij weten namelijk precies wat er op de werkvloer bij hun klant leeft. Maar hoe werkt dat precies? De klant tekent in op de service van LIVYO. De schoonmakers krijgen een app op hun tablet waarmee ze gegevens op de werkvloer verzamelen. Bijvoorbeeld: hoeveel keer wordt een bepaalde vergaderzaal gebruikt? Blijft die altijd vuil achter? Is er misschien iets stuk? Op basis daarvan gaat LIVYO op zoek naar een optimale oplossing voor deze zaal, waarbij het rekent op de expertise van de Vebego-bedrijven. Uiteraard krijgen onze medewerkers de nodige opleiding om deze data te verzamelen. En ook de tijd om dit daadwerkelijk te doen. Wil jij ook helpen om onze klanten de beste service te bieden? Deel dan de LinkedIn- en Facebookpagina van LIVYO via jullie sociale media. Zo maken we samen van LIVYO een echt succes.

Ontdek meer over LIVYO

Wist je dat de Facebookgroep voor onze medewerkers maar liefst 323 leden telt? We roepen dit cijfer dan ook uit tot Care-cijfer van de maand. Deze gesloten groep is alleen bestemd voor Care-personeel. Nog geen lid? Dit zijn enkele redenen om je meteen aan te sluiten: > Maak kennis met collega’s en hun panden. > Vraag advies. > Deel of krijg tips. > Blijf op de hoogte van het laatste Care-nieuws. > Wens collega’s proficiat met hun jubileum en andere feestelijke gebeurtenissen. Onder het motto ‘Hoe meer zielen, hoe meer vreugd’ nodigen we je uit om je aan te sluiten. Wil je ook op de hoogte zijn over alles wat reilt en zeilt binnen Care? Meld je dan nu aan.

Nu lid worden

In de kijker

Pensioen in coronatijden: Yolande Mertens

Met pensioen gaan in een tijd waarin afscheidsfeestjes niet mogen – Yolande Mertens had het zich ook anders voorgesteld. Toch hebben haar collega’s haar online in de bloemetjes gezet en verrasten ze haar met foto's en een video.

Yolande was teamleader van regio Sud. Na meer dan 20 jaar trouwe dienst ging ze met welverdiend pensioen. Ze is oorspronkelijk als uitzendkracht bij Care begonnen, maar werd al snel als pandverantwoordelijke aangeduid bij onze toenmalige klant ziekenhuis AZ VUB (tegenwoordig UZ Brussel). Daarna is zij doorgegroeid als Teamleader binnen district Sud

District Manager Mo:

 “Haar inzet, wijsheid en begrip hebben van haar een uitstekend teamlid gemaakt. Yolande straalde vertrouwen uit en was een grote meerwaarde voor onze medewerkers en klanten. Dit alles in combinatie met haar humor maakt haar onvergetelijk.”

Vertrouwenspersonen Katja Heylen (arbeiders) en Johan Van Calster (bedienden)

Je brengt veel tijd door op de werkvloer, het is dus belangrijk dat je je goed in je vel voelt. Maar wat als je worstelt met problemen? In je werk, met een collega of thuis? Klop dan even aan bij Johan of Katja. Zij zijn de vertrouwenspersonen binnen Care en bij hen kun je veilig je verhaal kwijt.

Met wat voor soort vragen of problemen mogen mensen bij jullie aankloppen?

Johan: Met alles. Meestal gaat het over het werk, maar ook over persoonlijke problemen kun je met ons praten. Vaak gaan die twee hand in hand: en beïnvloeden problemen in de privésfeer ook de prestaties op het werk.

Als vertrouwenspersonen hebben jullie beroepsgeheim.

Katja: Onze gesprekken blijven binnen vier muren. We vertellen niets door. Belangrijk is ook dat wij een neutrale partij zijn, wij kiezen geen kant.

Johan: Wij lossen geen problemen op. Wij zijn het luisterende oor en geven tips zodat de medewerker de volgende stap kunt nemen.

> Lees onze blog 'Op gesprek bij vertrouwenspersonen Johan en Katja'

#floorfie #vloervandeweek

Vergaderingen? Die vinden bijna altijd online plaats. Dus ook de OPS-meeting in januari. Wie herken jij allemaal?

Fatima is weer klaar voor vandaag. Met al de kilometers die zij stapt bij Barco, hoeft ze alvast niet meer naar de fitness.

Rina is blij dat de vrieskou voorbij is, want al het zout maakte vuile plekken op deze mooie zwarte vloer.

Gezocht: toffe ideeën voor ons C-magazine!

Heb jij een schitterend idee voor het Cmagazine of wil je feedback geven? 
Laat van je horen! 
 Groetjes, Het redactieteam.

Laat van je horen

PSSSSSt

PS - Wist je dat er een exclusieve Facebook-groep bestaat voor Care-medewerkers? Word snel lid om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes!

Word snel lid!