// IN DE KIJKER
/ Julie geeft kinderturnles
Speciale Hobby Vroeger 4

Julie geeft al een paar jaar turnles aan verschillende leeftijdscategorieën, van het eerste tot het zesde leerjaar. Ze biedt basisopleidingen aan en zegt met een lach:

“Ik kneed en stoom hen klaar zodat ze kunnen doorstromen naar de betere groepen. Hun vormspanning moet goed zijn en hun focus moet er zijn. Soms kunnen ze de oefeningen wel, maar is er nul komma nul focus, en dat lukt natuurlijk niet.

Iemand heeft het vroeger voor mij gedaan, dus ik vind dat ik dit nu ook moet doen. – Julie
Speciale Hobby5
Speciale Hobby Nu 2
Speciale Hobby Vroeger 1
/ ‘Dat is wat ik wil doen’

Julie begon zelf met turnen toen ze vijf was. Op een opendeurdag zag ze een groep kinderen turnen en was meteen verkocht. "Ik ben naar mijn papa gestapt en gezegd: ‘Dat is wat ik wil doen’. Ik wist al heel jong dat ik wilde turnen. Ik heb 15 jaar geturnd en ben zelfs tot competitieniveau doorgegroeid, maar dat vond ik niet leuk. Voor mij was het voldoende om te weten dat ik was toegelaten, maar keurturnen hoefde niet voor mij."

Speciale Hobby Voor Nu 1
/ Van turnen naar les geven

Toen haar dochter ook ging turnen bij dezelfde club, Acro 2 Gym in Brasschaat, zochten ze trainers. Ze vroegen Julie of zij les wilde geven. Ze volgde opleidingen en staat nu elke woensdagavond op de turnmat.

"Iemand heeft het vroeger voor mij gedaan, dus ik vind dat ik dit nu ook moet doen. Er is een tekort aan trainers, dus ik draag graag mijn steentje bij."

Wil jij ook graag vertellen 
?over je hobby

Laat het ons weten en dan verschijnt jouw verhaal misschien wel in het volgende C-magazine.

/ Mail Chantal