Care Expert Cleaning Cleanroom Reiniging
30-05-2022

Schoonmaak van labo’s en cleanrooms is maatwerk

Net zoals bij Care Office Cleaning, werken sales en operations van Expert Cleaning nauw samen. Zo garanderen ze klanten de beste service. Ondanks de verschillen tussen beide afdelingen, blijft open communicatie binnen Care cruciaal. Adviseur Expert Cleaning Sien De Clerck en District Manager Roxanne de Vos vertellen er graag meer over.

Wat kan Care Expert Cleaning de klant bieden?

Sien: Ik presenteer Care altijd als een familiebedrijf. Een warm bedrijf waarbij de klant én de medewerker even belangrijk zijn. Daardoor zijn onze mensen enorm gemotiveerd. Bovendien gebruiken we geen standaardofferte. Want schoonmaak in labo’s en cleanrooms is maatwerk. Iedere klant heeft nu eenmaal andere behoeften. We denken ook met hen mee en geven advies.

Roxanne: Om daarop in te pikken: we gingen onlangs bij een nieuwe klant langs om de opstart voor te bereiden. We merkten dat de klant naar veiligheid en steriel werken bepaalde tekortkomingen had. Het is dan onze taak om de nodige ondersteuning te bieden. En de klant te helpen om zijn proces te versterken.

Sien: Die klant koos dus voor onze expertise. Want zijn vorig schoonmaakbedrijf wist niet hoe ze cleanrooms moest schoonmaken. Nu rekent de klant op Care voor de nodige kennis en ervaring. Dat is onze meerwaarde.

Meer weten over cleanroom reiniging?

Info over Care Expert Cleaning en contact opnemen

Cleanroom en labo reiniging
Care Expert Cleaning Call To Action Cleanroom

Hoe verloopt de samenwerking tussen sales en operations?

Sien: Ik stuur een calculatie ter goedkeuring door naar Roxanne en Bart, onze Business Unit Manager. Grote offertes bespreken we samen. Gaat de klant akkoord met de offerte? Dan ga ik altijd met de Teamleader langs bij de klant om hem of haar voor te stellen. Bij de grote klanten gaat Roxanne ook mee. Ik stel de Teamleader persoonlijk aan de klant voor, waarna de pandoverdracht volgt.

Roxanne: We mogen onze collega’s bij interne sales niet vergeten. Want zij verzetten ook veel werk. Zij gieten de calculatie in een duidelijke offerte en blijven betrokken bij het dossier. Wil de klant graag nog extra diensten? Dan gaan zij aan de slag om de bestaande offerte aan te passen.

Sien: Ik ben altijd op de hoogte van aanpassingen. Er is dan ook een open communicatie tussen onze afdelingen.

Waar stopt sales en begint operations?

Sien: Ik heb een goed contact met al mijn klanten en breng hen minstens een keer per jaar een bezoek. Maar bij de pandoverdracht maken we duidelijke afspraken bij wie ze moeten zijn met welke vragen.

Roxanne: Nadat het contract is getekend, overlopen we nog eens alles met Sien. En dan nemen wij het over: we maken de werkplannen op en doen de nodige bestellingen. We weten wat onze taken zijn en daar houden we ons ook aan. Anders beginnen we naast elkaar te praten en gaat er te veel info verloren.

Hoe belangrijk is de samenwerking tussen sales en operations?

Roxanne: Heel belangrijk. We moeten voortdurend met elkaar in overleg kunnen gaan. Want als Sien een nieuwe klant binnenhaalt, dan moeten wij alles tot in detail weten. Ze legt het dossier aan ons voor, zodat wij de nodige vragen kunnen stellen. Zodat er geen misverstanden ontstaan. Omgekeerd ook: zien we vanuit operations dat er iets niet klopt of in orde is? Dan moeten we de kans krijgen om te zeggen dat we niet akkoord gaan.

Bovendien krijgen we regelmatig last minute opdrachten. We moeten dan snel en kort met elkaar communiceren. Om de offerte op tijd bij de klant te krijgen én de operationele kant te regelen. Operations kan dus niet zonder sales, maar omgekeerd ook niet.

Sien: We bespreken alles. Zeker de grotere offertes, omdat daarbij veel komt kijken. Samen zorgen we dat de offerte helemaal op punt staat voordat die naar de klant gaat.

\ Gelijkgezinde klanten

Waarom kiezen klanten voor Care Expert Cleaning?

Sien: Voor onze expertise. Maar ook omdat we al zo lang bestaan en we klanten in heel België hebben. We zijn al actief in schoonmaak sinds 1974 en met cleanrooms al meer dan 20 jaar. Ook bij grote klanten met een bekende naam. Dat schept vertrouwen.

Roxanne: Wij zijn dan wel Expert Cleaning, we maken wel deel uit van het Care – het bedrijf. Stel, ik ga met vakantie. Dan neemt een andere District Manager mijn taken over. En dat kan zeker iemand van Office Cleaning zijn. Ook als we advies nodig hebben, kloppen we bij elkaar aan. We zullen elkaar altijd helpen waar het kan. Zo garanderen we altijd de beste service.

Kiezen klanten soms ook voor wat Care uitdraagt? Zoals duurzaamheid en welzijn van de medewerkers?

Roxanne: Zeker. Bedrijven beginnen daaraan meer en meer belang te hechten. Ook omdat ze daarmee vanuit hun bedrijfsorganisatie goede punten scoren bij hun cliënteel. Zo is de cirkel rond.

Sien: Uiteraard gebruik ik ons verhaal ook in mijn pitch. Want dat is waarvoor Care staat.

Wat is de ideale klant voor jullie?

Sien: Iemand die meteen zegt: het is goed. (lacht) Helaas is het aantal bedrijven binnen mijn vakgebied kleiner dan bij Office Cleaning. Nochtans komen gevoelige ruimtes niet alleen in grote bedrijven voor. Ook kleine organisaties, zoals start-ups, hebben vaak een labo waar ze testen of produceren. Ook zij zijn bij Care welkom. Al ga ik het liefst voor de grotere klanten.

Roxanne: Voor mij is dat iemand waarmee ik in gesprek kan gaan. Een klant die alleen maar naar het aantal gepresteerde uren kijkt? Dat is niet mijn ideale klant. Want de kwaliteit primeert altijd. Als we die dingen kunnen bespreken, ben ik blij.

Welke cleanroomdiensten vragen bedrijven het meest?

Sien: Vooral de schoonmaak van labo’s en cleanrooms. Andere diensten, als laboafwas en voorbereiding van het werk van laboranten, verkopen we ook geregeld. Maar vaak vragen ze ook kantoorschoonmaak in combinatie met de gevoelige ruimtes.

Roxanne: Zaken zoals de buitenkant van cleanroomunits of silo’s reinigen, komen ook wel voor.

\ Procedures volgen versus resultaatgerichte schoonmaak

Krijgt resultaatgerichte schoonmaak voet aan de grond bij Expert Cleaning?

Roxanne: In labodelen of cleanrooms kun je niet resultaatgericht werken. Alles verloopt daar volgens bepaalde procedures. En die nemen tijd in beslag. Zo mag je in bepaalde gevallen niet snel bewegen. Dan kun je niet zeggen: we hebben twee uur, maar we krijgen het in één uur rond.

Sien: Ik probeer het wel te verkopen aan nieuwe prospecten. Want soms kan resultaatgericht poetsen wel in het gedeelte van de kantoorschoonmaak.

Hoe garanderen jullie de kwaliteit vanuit jullie functie?

Sien: Door klanten te verzekeren dat onze schoonmakers de nodige opleidingen krijgen. En dat er altijd een back-up is die de procedures ook kent. Want de productie in een cleanroom kan niet opstarten voordat het is schoongemaakt volgens deze procedures.

Roxanne: Bovendien volgen onze Teamleaders de kwaliteit op met periodieke IPSO-controles. Waarbij ze elke ruimte bekijken aan de hand van een checklist, of die voldoet aan de kwaliteitsnormen.

Wilt u ook een beroep doen op de expertise van Care Expert Cleaning? Neem dan contact op met Sien via het formulier. Zij helpt u graag verder.

Informatie opvragen

Meer blogs

Opstart Cleanroom
cleanroom

Opstart cleanroom: protocollen zijn rode draad

Dat er bij de opstart van een cleanroom veel komt kijken, is een understatement. Alles moet tot in de puntjes beschreven staan. Protocollen zijn daarbij onmisbaar. Sien De Clerck, Sales Advisor bij Care Expert Cleaning, overloopt samen met ons hoe de opstart van een cleanroom verloopt.
23-07-2021
3 min.
Opleiding Cleanroom reiniging
personeel, cleanroom

Opleiding cleanroom schoonmaak cruciaal voor correcte werking

Opleidingen zijn cruciaal voor de correcte werking van controlled environments (CE). Daarom worden de trainingen van het Care Expert Cleaning team gegeven door dé specialist in het vakgebied, Werner Jansen van Jans Control. Wij spreken Werner over zijn passie voor cleanrooms en hoe de ideale opleidingcyclus er dan hoort uit te zien.
29-01-2021
4 min.
Iclean documenteringsapp
innovatie, cleanroom

Vaarwel papierberg: volg documenten op via de iClean-app

Complexe schoonmaakprocedures, immense papierberg en talloze werkuren aan checken en dubbelchecken. Dat is een doorsneeweek voor Care Expert Cleaning in de sector waar GMP-regels van toepassingen zijn. Of liever: was een doorsneeweek. Want stilaan neemt de digitale app iClean de administratieve rompslomp over. Tot grote opluchting van alle betrokken partijen.
24-08-2020
4 min.