Maxime De Brauwere Care HR
29-11-2022

Maxime ontfermt zich over sollicitanten en opleidingen

In het voorjaar van 2022 versterkt Maxime De Brauwere het hr-team als HR Business Partner. Ze vormt een team met haar collega Mouna. En de taken zijn duidelijk: Mouna is verantwoordelijk voor de payroll en het papierwerk en Maxime voert de gesprekken. Al is het natuurlijk niet zo zwart-wit. Maxime vertelt dan ook enthousiast over haar gevarieerde job.

Hoe ben je bij Care terechtgekomen?

Ik was op zoek naar een nieuwe job en ik zag de vacature op LinkedIn. De naam van de functie, HR Business Partner, trok me meteen aan. (lacht) De inhoud uiteraard ook. Toen ben ik ook eens gaan kijken naar wat voor soort organisatie Care is. En de diversiteit en menselijkheid spraken me enorm aan. Want op dat moment werkte ik in een bedrijf waar daar geen sprake van was.

Hoe verloopt je dag als HR Business Partner?

Je bent niet de eerste die dat vraagt. (lacht) Als HR Business Partner ligt mijn focus vooral op de opleidingen en sollicitaties. Ik plaats ook de vacatures, volg de sollicitaties op en organiseer de gesprekken. Daarvan maak ik verslagen en overloop ik de gesprekken met de HR Manager.

Ook de onboarding van nieuwe medewerkers nemen we op ons. Mouna brengt al het papierwerk, zoals de contracten, in orde. Daarnaast is zij ook verantwoordelijk voor de Payroll. En ik zorg dan voor het onthaal van nieuwe mensen. Ik maak het opleidingsplan klaar en stem af met de collega’s die de persoon in kwestie ontvangen. Ik volg de nieuwe medewerkers ook op en fungeer als aanspreekpunt. Eigenlijk doe ik vooral dus de gesprekken.

En dan zijn er nog de opleidingen natuurlijk. Als er nood aan is, dan organiseer ik ze. Zo ben ik nu volop bezig om de basisopleidingen in te plannen én te herwerken. Want ondertussen zijn we hard bezig om de opleidingen nog te verbeteren.

Dus ja, mijn dag start met mijn mailboxen te checken. Zo heb ik een mailbox voor mijn algemene mails en eentje voor de sollicitaties. En de rest van mijn dag? Dat kan ik nooit op voorhand voorspellen.

Wat vind je tof aan je job bij Care?

Ongetwijfeld de variatie. Er is altijd van alles te doen. En dat is goed, want ik heb die actie echt nodig. Anders ga ik me vervelen. Maar dat is bij Care absoluut niet het geval. Emel (HR Manager) weet dat ook en schuift daarom vaak nieuwe projecten naar mij door. Zoals bijvoorbeeld de campagne Employer Branding, waar we vanuit HR samen met marketing aan werken. 

Waarom moeten mensen bij Care solliciteren?

Care is een familiaal bedrijf en er hangt een unieke open sfeer. Bovendien heeft Care een vlakke structuur waar iedereen gelijk wordt behandeld. Ik heb al in verschillende organisaties gewerkt en deze manier van werken heb ik nog niet vaak meegemaakt.

Care doet ook wat het belooft. Die diversiteit en menselijkheid zijn geen marketingpraatjes of trucjes om sollicitanten te lokken. Dat is ook wat ik hen vertel bij het eerste gesprek. Omdat ik het natuurlijk ook zelf zo ervaar.

Bekijk hier alle schoonmaakjobs

Waarom zouden bedrijven klant moet worden bij schoonmaakbedrijf Care?

Eigenlijk om dezelfde reden als hierboven. Care zegt wat het doet en doet wat het zegt. Dat is volgens mij het grootste uithangbord dat je kunt hebben. Want je kunt wel tienduizend mooie slogans hebben, maar als je die beloftes niet nakomt, tja, dan betekenen die niet veel.  

Meer info over kantoorschoonmaak Meer info over cleanroom reiniging

Meer blogs

Verzuim Dalen
personeel

Investeren in schoonmaakpersoneel doet verzuim drastisch dalen

Verzuim is een van de grootste problemen in de schoonmaaksector. Bij langdurige ziekte kan vervanging geregeld worden. Maar als er veel onverwachte afwezigheid is, dan gaat de kwaliteit van de dienstverlening snel achteruit. Is ziekteverzuim in de schoonmaaksector iets waar je maar mee moet leren leven? Bjorn Van der Auwera (Operationeel Manager bij Care) doorprikt de mythe.
29-11-2018
2 min.
Blogheaderbeeld 1470X600 Duurzaam sanitair
duurzaamheid, personeel

Partner Mondo Spechim levert duurzame sanitaire artikelen en diensten

Voor duurzame sanitaire artikelen en diensten rekent Care op Mondo Spechim. Een gesprek met Product Manager Franckie Vermoere.
07-04-2023
3 min.
Blogheaderbeeld 1470X600 DC 03 (1)
duurzaamheid, welzijn, gezondheid, personeel

Hoe uw computer en toetsenbord reinigen

Uw toetsenbord regelmatig grondig reinigen is geen overdreven luxe. Hoe u dat doet? Dat vroegen we aan onze partner DataClean.
07-04-2023
4 min.