Patrick
01-06-2021

Een dag uit het leven van Site Lead Patrick Cottenie

De roots van Patrick Cottenie liggen in de farmacie. Jarenlang stuurde hij operations en facility management aan bij internationale farmaceutische bedrijven. Bij Care Expert Cleaning zit hij nu aan de andere kant van de tafel. Als Site Lead bij Sanofi weet hij precies wat een klant verwacht van schoonmaak. De geknipte man voor de job dus.

Hoe ben je bij Care terechtgekomen?  

Door de juiste trefwoorden in te geven op een vacaturesite... Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging, maar wel in een sector die ik kende. Farmacie en facility management dus. Als resultaat kreeg ik meteen de vacature als Site Lead bij Care te zien. Na de gesprekken was ik snel overtuigd, deze job sprak mij enorm aan!

In de eerste plaats was er de link met de farmacie natuurlijk. Ik vond het ook heel interessant om eens aan de andere kant te staan, als de dienstverlener. Daarbij komt mijn achtergrond erg goed van pas. Ik ken het reilen en zeilen binnen de farmacie en ik weet precies wat een klant, Sanofi in dit geval, verwacht van Care Expert Cleaning als leverancier en mijzelf als Site Lead.

Toch is het een heel andere wereld, en dat was de uitdaging die ik zocht. Ik kreeg meteen het vertrouwen vanuit Care om mijn kennis volop in te zetten.

Het is ook belangrijk dat Care medewerkers op de eerste plaats zet. Al te vaak ben je bij grote bedrijven een nummer. Dat is bij Care absoluut niet het geval. Daarbij speelt natuurlijk  de achtergrond als familiebedrijf een grote rol. Je merkt echt het verschil.

Hoe verloopt een dag als Site Lead?

Misschien moet ik eerst even kort uitleggen wat mijn job inhoudt. Je merkt dan meteen dat mijn weken niet volgens een vaste planning lopen (lacht).

Care heeft twee teams bij Sanofi: het team CEC (Care Expert Cleaning) dat instaat voor de laboafwas en SEP (Small Equipment Processing) dat de productieactiviteiten van Sanofi mee ondersteunt. Die twee teams werken samen in een interne, vrij complexe structuur van een heel groot bedrijf. Ik stuur de groepsverantwoordelijken van de teams aan. Met andere woorden: ik run de Care-activiteiten bij Sanofi.

Mijn planning bestaat uit een heel strakke Outlook-agenda. Want buiten de contacten met de groepsverantwoordelijkheden en al wat daarbij komt kijken, is er ook de vraag vanuit Sanofi om hen te begeleiden in dat facility management. Ik moet dus bij beide partijen vergaderen, problemen oplossen, planningen opvolgen, strategieën uitrollen … Reken op een vijftigtal e-mails per dag die om mijn aandacht vragen.

Wat vind je tof aan je job?

Strategieën op korte en lange termijn bepalen en natuurlijk de uitrol ervan. Ik heb een enorme drive en goesting, om de dingen aan te pakken. Ik heb de lopende zaken overgenomen en die beheer ik zoals mijn voorganger. Maar ondertussen ben ik bezig om alles nog efficiënter te maken en om strategische zetten te plannen. Zodra alles op punt staat, trek ik iedereen mee aan boord. Dat is wat ik écht graag doe, en wat ik nu mág doen.

Waarom zouden bedrijven met een cleanroom of labo klant moeten worden bij Care Expert Cleaning?

Care schenkt vertrouwen aan hun klanten: het doet wat het belooft. Care werkt ook resultaatgericht en koppelt daarbij terug in de communicatie met de klant. Er is ook een directe lijn tussen het werk, het budget en de planning. En er is ruimte om bij te sturen. De flexibiliteit die we hierbij aan de dag leggen, speelt een belangrijke rol.

Weetje over jezelf

Ik zetel in enkele raden van bestuur van sociale doelen, denk daarbij aan sociale huisvesting. Ik vind het belangrijk om mij daarvoor te engageren. Eigenlijk is dat in lijn met het MVO-verhaal van Care. Nog een reden waarom ik graag voor Care werk!

Weetje Patrick

Meer blogs

Verzuim Dalen
personeel

Investeren in schoonmaakpersoneel doet verzuim drastisch dalen

Verzuim is een van de grootste problemen in de schoonmaaksector. Bij langdurige ziekte kan vervanging geregeld worden. Maar als er veel onverwachte afwezigheid is, dan gaat de kwaliteit van de dienstverlening snel achteruit. Is ziekteverzuim in de schoonmaaksector iets waar je maar mee moet leren leven? Bjorn Van der Auwera (Operationeel Manager bij Care) doorprikt de mythe.
29-11-2018
2 min.
Opstart Cleanroom (1)
cleanroom

Waar moet u aan denken bij het opstarten van een cleanroom?

Een cleanroom op een doordachte manier laten bouwen en een goede basis geven om later op een kwalitatieve manier in te kunnen werken, is extreem belangrijk. Waar moet u dan op letten? Roxanne de Vos (District Manager bij Care Expert Cleaning) geeft enkele tips.
23-05-2019
1 min.
Richtlijnen Cleanrooms
cleanroom

Richtlijnen cleanrooms doortrekken naar kantoren

In cleanrooms en andere kritische ruimtes gelden er strikte kwaliteits- en veiligheidsmaatregelen. De komst van corona verandert daaraan weinig. Toch zet Care Expert Cleaning in tijden van pandemie de puntjes nog meer op de i. Want vooral de medische en farmaceutische bedrijven moeten nu een tandje bijsteken. En dat kan alleen met een veilige omgeving voor de medewerkers van de klant én de garantie op de productie van veilige medicijnen.
01-07-2020
4 min.