Aart Curinckx
01-12-2021

Een dag uit het leven van Groepsverantwoordelijke Aart Curinckx

Wanneer Aart Curinckx een job dichter bij huis zoekt, komt hij terecht bij Care. Hij start in 2020 als medewerker in het SEP-team bij klant Sanofi. Een jaar later solliciteert hij voor de vacature als Groepsverantwoordelijke. En hij krijgt de job. Nochtans was het niet Aarts ambitie om een ‘kantoorjob’ te doen.  

“Ik werk graag met mijn handen. Tijdens mijn opleiding volgde ik een technische richting. In mijn vorige job maakte administratie deel uit van mijn takenpakket. En dat bleek me wel te liggen. Als hobby sleutel ik aan auto’s en voor mijn werk zit ik meestal achter de computer. Een fijne combinatie.”

 

 

Hoe ben je bij Care terechtgekomen?

“Ik zocht een job dichter bij huis. Ik besloot dan ook om een account aan te maken op LinkedIn. Daar vond ik de vacature voor productiemedewerker in het Small Equipment Processing-team van Sanofi. Ik heb erop gereageerd en even later nam de Sitelead contact met me op.”
“Een dik jaar later kwam de functie als Groepsverantwoordelijke vrij. Er waren een aantal kandidaten, maar ik mocht starten. Nu stuur ik mensen aan met wie ik eerder samenwerkte. Gelukkig verloopt dat prima.”

Hoe verloopt een dag als Groepsverantwoordelijke?

“Ik ben verantwoordelijk voor zeventien mensen in een vijfploegensysteem. Ik zorg ervoor dat ze hun taken goed kennen en uitvoeren. Daarnaast bereid ik de lonen voor, vraag ik vakanties aan, doe ik evaluatiegesprekken … Ook de communicatie met de klant, Care en mijn team neemt een groot deel van mijn dag in.”“Ik weet ’s morgens meteen waar te beginnen. Maar ’s avonds weet ik vaak niet waar te stoppen”, lacht Aart. “Het is druk ja, maar plezant druk. De dag begint altijd met een meeting met Sanofi. We overlopen wat er de afgelopen 24 uur op de site is gebeurd. En waar we moeten bijsturen. Dan bekijk ik wat prioriteit heeft: ben ik nodig op de werkvloer? Of ligt er dringend administratief werk te wachten? Een strakke planning heb ik dus niet.”

Wat vind je tof aan je job?

“Geen dag is hetzelfde. Die diversiteit vind ik erg leuk. Ook de verantwoordelijkheid spreekt me aan. Het is mijn taak om mijn mensen goed op te leiden en ervoor te zorgen dat ze de procedures correct opvolgen. Daarnaast is er het contact met de klant. Als die tevreden is en alles verloopt vlot, geeft me dat enorm veel voldoening.”

“Het verschil met mijn vorige job is trouwens enorm groot. Laat ons zeggen dat een verzinkerij niet de properste werkomgeving is. Dat is nu wel anders! Bovendien werkt Care met duidelijke procedures en volgens een bepaalde structuur. Het is nu ook hard werken, maar op een aangename manier.”

Waarom zouden bedrijven met een cleanroom of labo's klant moeten worden bij Care Expert Cleaning?

“Care weet van aanpakken en laat niets aan het toeval over. Ook zorgen ze voor een goede opvolging van zowel de medewerkers als de klant. Bovendien heeft Care een breed aanbod: Office Cleaning, Expert Cleaning, SEP-team … Bedrijven kunnen dus voor enorm veel diensten bij Care terecht.”

Meer blogs

Verzuim Dalen
personeel

Investeren in schoonmaakpersoneel doet verzuim drastisch dalen

Verzuim is een van de grootste problemen in de schoonmaaksector. Bij langdurige ziekte kan vervanging geregeld worden. Maar als er veel onverwachte afwezigheid is, dan gaat de kwaliteit van de dienstverlening snel achteruit. Is ziekteverzuim in de schoonmaaksector iets waar je maar mee moet leren leven? Bjorn Van der Auwera (Operationeel Manager bij Care) doorprikt de mythe.
29-11-2018
2 min.
Opstart Cleanroom (1)
cleanroom

Waar moet u aan denken bij het opstarten van een cleanroom?

Een cleanroom op een doordachte manier laten bouwen en een goede basis geven om later op een kwalitatieve manier in te kunnen werken, is extreem belangrijk. Waar moet u dan op letten? Roxanne de Vos (District Manager bij Care Expert Cleaning) geeft enkele tips.
23-05-2019
1 min.
Richtlijnen Cleanrooms
cleanroom

Richtlijnen cleanrooms doortrekken naar kantoren

In cleanrooms en andere kritische ruimtes gelden er strikte kwaliteits- en veiligheidsmaatregelen. De komst van corona verandert daaraan weinig. Toch zet Care Expert Cleaning in tijden van pandemie de puntjes nog meer op de i. Want vooral de medische en farmaceutische bedrijven moeten nu een tandje bijsteken. En dat kan alleen met een veilige omgeving voor de medewerkers van de klant én de garantie op de productie van veilige medicijnen.
01-07-2020
4 min.