Stephanie Van Acker
09-10-2020

Een dag in het leven van... Sales advisor Stéphanie Van Acker

Stéphanie Van Acker werkt net 5 jaar bij Care. Ze is begonnen als calculator en sinds 1 januari 2019 stapte ze over naar een functie als Sales Advisor regio Oost- en West-Vlaanderen. Wij luisteren even bij reisgierige Stéphanie hoe het is om door te groeien binnen sales en wat zij belangrijk vindt bij prospectie.  

Hoe ben je bij Care terechtgekomen?

Ik heb Facility Management gestudeerd en mijn eerste job was “assistent-diensthoofd schoonmaak” in het AZ Nikolaas. Daar heb ik ongeveer een half jaar gewerkt, maar dit was te eenzijdig voor mij en te veel ad hoc brandjes blussen. Ik had nood aan variatie en projecten, aan een uitdaging. Ik ben op zoek gegaan naar een job in Facility Management, in soft services. Schoonmaak was altijd al in mijn gedachten: al mijn stages waren in deze sector en mijn eindwerk ook. Eerlijk gezegd, kende ik Care toen nog niet... Het ging mij vooral over de variatie in de job, want dat is iets wat mij aanspreekt. Het bedrijf en de cultuur waarin je terechtkomt, is toch altijd afwachten. Mijn gevoel tijdens de sollicitatie bij Care was positief: het gesprek ging vooral over mijn passie voor reizen en ik voelde een goede connectie. Ik moest wel nog een test afleggen om te kijken hoe goed ik om kon gaan met Excel.

Hoe verloopt een week als Sales Advisor?

Mijn externe afspraken staan vast, hierdoor blijft mijn agenda redelijk stabiel in de loop van de week. Interne meetings kunnen wel sneller veranderen of toegevoegd worden. In de leukste periodes zie ik collega’s, klanten en kan ik verschillende rollen op mij nemen. Actief bij prospectie, ondersteunend voor de Teamleader wanneer er herzieningen zijn bij een bestaand dossier of bij de opstart bij een nieuwe klant.

Ik maak ook offertes en bespreek calculaties. Soms krijg ik een volledig project in handen om uit te werken, ik ben ook lid van Young Vebego en volg alle sales meetings. De week gaat altijd snel voorbij. Soms denk ik “Hoe ga ik al mijn to do’s kunnen afwerken?”. Maar meestal lukt dat wel dankzij een goede planning.

Wat vind je belangrijk tijdens prospectie?

Gesprekken met prospecten draaien voor mij vooral rond luisteren, tonen dat wij ervaring hebben in verschillende sectoren en dat sales na de opstart nog in contact blijft indien nodig. Samen met de prospect probeer ik in kaart te brengen wat hij nodig heeft: een service die mensgericht is, kwalitatief en grondig. We bekijken oplossingen op maat, bijvoorbeeld voor periodiek onderhoud bij speciale vloeren. Voor er een offerte wordt opgesteld en een berekening wordt gemaakt, moet er zeker eerst een bezoek gebeuren op locatie. Je moet die details zien, anders reken je blind. Grote dossier worden vooraf ook steeds met ongeveer 6 mensen besproken.

We maken goede afspraken met de prospecten: het werkprogramma staat op papier en er gebeurt een interne overdracht met operations. Ik hoop altijd dat de klanten een goede band opbouwen met onze schoonmakers, waarde hechten aan een proper kantoor… En daarom is het concept van dagschoonmaak zo mooi.

Was er een andere manier van werken tijdens Corona?

Sales lag al snel stil, niemand mocht bij klanten binnen komen. Maar geen afspraken betekent ook geen offertes… In het begin kan je dat nog opvullen met administratie en prospectielijsten opschonen. Dankzij mijn andere projecten heb ik mijn tijd nog nuttig kunnen inzetten.

Nu is het anders werken dan voordien: de afspraken beginnen terug te komen, maar met mondmaskers en op afstand. Het voelde eerst heel onwennig dat je geen hand mocht geven. Maar met of zonder handdruk, ik ben blij dat de afspraken terug doorgaan. De focus van prospecten is ook verschoven: sommige bedrijven hebben het financieel moeilijk, anderen zetten net extra in op schoonmaak en desinfectie. Als schoonmaakbedrijf moet je extra flexibel zijn: hoe snel kan je schakelen, verhogen of verminderen in uren. Gelukkig zijn we daar goed in bij Care.

Het gebruik van online tools zoals Teams is aanzienlijk vermeerderd. Ik was al fan voordien, maar nu doen nog meer collega’s mee. Agenda’s worden hierdoor efficiënter ingepland en je kan gewoon in de auto vergaderen. 

 

Wat vind je tof aan je job?

De variatie en mijn collega’s. Samen problemen oplossen, want in bepaalde periodes is het toch behoorlijk hectisch. Dan is het fijn dat je elkaar kan helpen of eens mee laten kijken naar offertes. We ondersteunen collega’s ook over alle afdelingen heen: sales, operaties, personeelsadministratie, …

Waarom zouden bedrijven klant bij Care moeten worden?

Care is een mensgerichte organisatie, met betrokken medewerkers en waarbij een goede afstemming is tussen sales en operations. Zo krijg je een gezonde samenwerking en een duurzaam partnership met klanten.

#werkplezier #professioneleschoonmaak #kantoorschoonmaak #partnership

Weetje over jezelf

Ik ben 28 jaar, ongeveer 6 jaar afgestudeerd. Ik hou van shoppen, eten en reizen naar Amerika, Kenia, Sri Lanka, Thailand, India, Jordanië, Rusland, ... Jammer dat dat nu moeilijk ligt met Corona. In mijn appartement loopt een Maurice rond, want “elke heks moet een zwarte kat hebben”. Maar ik heb nog een andere grote liefde en dat is sinds 13 jaar mijn paard Lady. Zij kreeg wel bezoek van mij tijdens de lockdown 😊.

Contacteer Stéphanie voor een offerte
Weetje Stephanie

Meer blogs

Verzuim Dalen
personeel

Investeren in schoonmaakpersoneel doet verzuim drastisch dalen

Verzuim is een van de grootste problemen in de schoonmaaksector. Bij langdurige ziekte kan vervanging geregeld worden. Maar als er veel onverwachte afwezigheid is, dan gaat de kwaliteit van de dienstverlening snel achteruit. Is ziekteverzuim in de schoonmaaksector iets waar je maar mee moet leren leven? Bjorn Van der Auwera (Operationeel Manager bij Care) doorprikt de mythe.
29-11-2018
2 min.
Luchtkwaliteit
gezondheid, kantoorschoonmaak

3 actiepunten om de luchtkwaliteit in uw kantoor te verbeteren

Slechte binnenlucht in kantoren verlaagt de productiviteit en verhoogt het verzuim: "Zieke gebouwen maken mensen ziek". Goede redenen om luchtkwaliteit hoog op uw agenda te zetten als facility manager. In deze blog vindt u 3 haalbare actiepunten.
12-02-2019
3 min.
Revolutionaire Techniek
innovatie, kantoorschoonmaak, duurzaamheid

Revolutionaire schoonmaaktechniek betekent einde van dweil

Een nieuw innovatietraject bij Care zorgt al meteen voor een doorbraak. Wie had gedacht dat schoonmaken helemaal opnieuw uitgevonden kon worden? Bjorn Van der Auwera (Operational Manager bij Care) vertelt ons er alles over.
28-03-2019
2 min.