Michel Bakeroot
19-05-2021

Een dag in de leven van Calculator Michel Bakeroot

Michel Bakeroot startte in juni 2020 bij Care. Na een ongeveer een half jaar als Teamleader, maakte hij de overstap naar sales indoor. Wij luisteren even bij Michel hoe het is om op jonge leeftijd bij een schoonmaakbedrijf zoals Care te beginnen.   

Hoe ben je bij Care terechtgekomen?  

Ik heb een bachelor Facility Management en daarin leerde ik de schoonmaaksector al kennen. Op dat moment had ik geen echt beeld van Care, wel van de grotere bedrijven die steeds een flitsend imago uitstraalden. Of dat allemaal echt is, betwijfel ik…

Na mijn studies zocht ik een job met veel plannen en organiseren, maar wel gelinkt aan mensen. Via interim kwam ik bij Care terecht als administratief bediende in regio West. Dit heb ik van eind november 2019 tot eind februari 2020 gedaan.

Op het moment dat mijn tijdelijk contract afliep bij Care, waren ze aan het overwegen om in de toekomst een vacature open te zetten voor Teamleider regio West. Ik vond dat interessant, maar mijn leidinggevende ervaring was toen te beperkt. Ik heb dan gekozen om als inspecteur te beginnen bij een kleine concurrent. Er werd tijd in mij geïnvesteerd en ik bouwde wat werkervaring op. Maar kort na de opstart kwam de eerste coronagolf. Doordat ik lang op economische werkloosheid stond, kon ik mij jammer genoeg niet ten volle bewijzen.

Midden mei ben ik dan terug in contact gekomen met Care. Zij zagen mijn potentieel, wisten dat ik tijdens mijn interimperiode had ingesprongen bij afwezigheid van collega’s en hoe ik met stress omging. Met de belofte van een goede begeleiding, ben ik toch aan de uitdaging als Teamleider begonnen. Toen enkele maanden later de functie als Calculator open kwam te staan, wilde ik mijn kans wagen om meer theoretisch, achter de schermen met Facility Management bezig te zijn dan op de voorgrond als Teamleader.  

Hoe waren jouw eerste maanden als Calculator bij Care?  

Door mijn tijd als Teamleader heb ik een basis meegekregen die mij nu helpt bij het maken van calculaties. Ik ben goed ontvangen door de salesgroep en mijn directe collega's Nicky en Luc begeleiden mij van dichtbij. De buitendienst van sales heb ik leren kennen door online gesprekken te voeren de eerste maand en nu werken wij vaak samen voor grote offertes en calculaties. Ondertussen weet ik goed wie ik op welke manier moet ondersteunen, want niet iedereen is even sterk in dezelfde onderdelen van de job. 

Wat vind je tof aan de job?

Ik zit in een leuk team, met allemaal veel ervaring. Ik hou van de combinatie van enerzijds de contacten met Teamleaders en de klant, en anderzijds het cijfermatige.
Tijdens mijn stage was de opdracht de reorganisatie van de schoonmaak in een bedrijf. Ik moest de calculaties van 5 jaar geleden bekijken en verbeteren waar dat kon. Daar kon ik met veel plezier uren mee bezig zijn. Ik voel dat mijn huidige job ook goed bij mij past en ik leer nog extra bij. Op vlak van machines bijvoorbeeld heb ik nu een duidelijker inzicht van alle mogelijkheden dan wanneer ik aan het werk was als Teamleader. 

Waarom zouden bedrijven klant moeten worden bij Care?

Wij richten ons op kwaliteitsvolle schoonmaak en goede dienstverlening achteraf. Er is altijd een aanspreekpunt van operations of van sales waar je als klant terecht kan. De klanten appreciëren dat Care mee kijkt naar oplossing in plaats van puur naar winstscenario's waar alleen wij als leverancier beter van worden. 

Hebben wij uw interesse gewekt? Klik dan op onderstaande button. 

Meer blogs

Blogheaderbeeld 1470X600 Duurzaam sanitair
duurzaamheid, personeel

Partner Mondo Spechim levert duurzame sanitaire artikelen en diensten

Voor duurzame sanitaire artikelen en diensten rekent Care op Mondo Spechim. Een gesprek met Product Manager Franckie Vermoere.
07-04-2023
3 min.
Blogheaderbeeld 1470X600 DC 03 (1)
duurzaamheid, welzijn, gezondheid, personeel

Hoe uw computer en toetsenbord reinigen

Uw toetsenbord regelmatig grondig reinigen is geen overdreven luxe. Hoe u dat doet? Dat vroegen we aan onze partner DataClean.
07-04-2023
4 min.
Blogheaderbeeld 1470X600
duurzaamheid, welzijn, gezondheid, personeel

WELL Building Standard vertegenwoordigt de Care-waarden

De gezondheid en het welzijn van de mens stimuleren in een gebouw, dat is waarvoor WELL Building Standard staat. En laat dat nu net al jaren hét stokpaardje van Care zijn.
14-03-2023
3 min.