23-5-2019

Waar moet u aan denken bij het opstarten van een cleanroom?

Een cleanroom op een doordachte manier laten bouwen en een goede basis geven om later op een kwalitatieve manier in te kunnen werken, is extreem belangrijk. Waar moet u dan op letten? Wouter Heggerick (District Manager bij Care Expert Cleaning) geeft enkele tips. 

Welke stappen zijn belangrijk bij het bouwen en onderhouden van een cleanroom?

Uiteraard is het belangrijk om te weten welke activiteiten uw bedrijf precies gaat uitvoeren in welk lokaal, dit zal de classificatie van de cleanroom bepalen. Hou ook rekening met het aantal personen dat maximaal in het lokaal zal werken. Denk aan een extra ruimte waar het schoonmaak materiaal zuiver en droog kan worden opgeborgen.

Voorzie een hoge graad van afwerking, zonder oneffenheden, want hier kunnen microdeeltjes achter blijven. Denk bij de indeling en installatie ook aan de aftap van zuiver water in de cleanroom, zodat de cleaning operator water kan aftappen om te reinigen.

Neem best een gekwalificeerde bouwer onder de arm, zodat u zeker bent van het gebruik van correcte materialen.

Voor de finale afwerking in de cleanroom laat u best al een eerste bouwschoonmaak uitvoeren, zodat het fijn bouwstof verwijderd is. Denk hierbij ook aan een eerste reiniging van de luchtkanalen en het afplakken van de luchtroosters. Zo vermijdt u bevuiling van de nieuwe kanalen.

Deel dit artikel:

Ook interessant voor u:

Cleanroom & labo reiniging

Het reinigen van clean rooms vergt een specifieke kennis en attitude. Bij Care hechten wij dan ook veel belang aan de aanwerving van de juiste mensen en de opleiding van onze cleaning operators. Wanneer ons team uw cleanroom of labo schoongemaakt heeft, kan uw team personeel daarna gerust aan de ...

Cleanroom & labo reiniging