Blog

12-08-2020

Start carrière als Teamleider: interview met mensenmens Michel Bakeroot

Michel Bakeroot startte op 2 juni als Teamleider regio West voor klanten in Gent en Gent Zeehaven. Wij luisteren even bij Michel hoe het is om als schoolverlater zo snel de stap naar een leidinggevende functie te zetten.  

 

Hoe ben je bij Care terechtgekomen?  

Ik heb een bachelor Facility Management gevolgd en daarin leerde ik de schoonmaaksector al kennen. Op dat moment had ik geen echt beeld van Care, wel van de grotere bedrijven die steeds een flitsend imago uitstraalden. Of dat allemaal echt is, betwijfel ik…

Na mijn studies zocht ik een job met veel plannen en organiseren, maar wel gelinkt aan mensen. Via interim kwam ik bij Care terecht als administratief bediende in regio West. Dit heb ik van eind november 2019 tot eind februari 2020 gedaan.

Op het moment dat mijn tijdelijk contract afliep bij Care, waren ze aan het overwegen om in de toekomst een vacature open te zetten voor Teamleider regio West. Ik vond dat interessant, maar de functie was nog niet 100% zeker en sowieso was mijn leidinggevende ervaring toen te beperkt. Ik heb dan gekozen om als inspecteur te beginnen bij een kleine concurrent. Er werd tijd in mij geïnvesteerd en ik bouwde wat werkervaring op. Maar kort na de opstart kwam de eerste coronagolf. Doordat ik lang op economische werkloosheid stond, kon ik mij jammer genoeg niet ten volle bewijzen.

Midden mei ben ik dan terug in contact gekomen met Care. Zij zagen mijn potentieel, wisten dat ik tijdens mijn interimperiode had ingesprongen bij afwezigheid van collega’s en hoe ik met stress omging. Met de belofte van een goede begeleiding, ben ik toch aan de uitdaging als Teamleider begonnen.  

Hoe waren jouw eerste maanden bij Care?  

Het waren maanden van ups en downs, vooral op vlak van stress en werkdruk. Er kwam meteen veel op mij af: studenten moesten gepland geraken, ik moest de panden en medewerkers leren kennen. Door Corona kon ik niet overal zomaar binnenvallen en moest alles goed afgestemd worden. Hierdoor ken ik op dit moment nog niet alle klanten en mensen van mijn eigen schoonmaakteam persoonlijk.

Ik voel mij wel heel goed in het team. Altijd kan ik rekenen op mijn collega’s en mijn District Manager. Ze wisten wie ik was en welke ondersteuning ik nodig heb. Ze staan open voor vragen en polsen zelf hoe het met mij is. Iedere dag is anders en telkens kom je nieuwe dingen tegen, ik heb geleerd dat het beter is om meteen een vraag te stellen aan meer ervaren collega’s. Dat is wel het verschil met mijn korte ervaring buiten Care, waar ik alles zelf probeerde uit te zoeken. Gewoon uit schrik om vragen te stellen.

Speelt jouw jonge leeftijd een rol?

Op de werkvloer soms wel. De schoonmakers zien mij misschien als een “jonge snuiter” van 23 jaar die nu plots hun leidinggevende is. Maar ik probeer respectvol om te gaan met hen en hoop dat terug te krijgen. Ik ben rustig en word niet snel boos. Eerlijkheid is hierin het belangrijkste. Sommige herinnerden zich mijn naam of stem nog van mijn administratieve periode…

Op vlak van opleidingen heb ik de voorbije weken wel al IPSO kwaliteitscontroles leren lopen, ik ken de producten van ons zusterbedrijf Alpheios en kreeg de basis van boenen. De mobiele ploeg toonde mij de tweede week hoe om te gaan met de boenmachine in de praktijk. Dat bewijst het: ik leer ook veel bij van de schoonmakers. Per pand hoor of zie ik weer iets nieuws: hoe poets je moeilijke kantjes, hoe kan je alles zo efficiënt mogelijk doen? Zo kan ik het ook meenemen naar andere panden.

 

Wat vind je tof aan de job?

Van buitenaf lijkt het misschien niet zo, maar schoonmaak is echt wel boeiend: het gaat altijd nodig zijn en het kan altijd verbeterd worden. En het heeft een link naar mensen. Dat vind ik belangrijk. Zelf ben ik altijd al maniakaal geweest op vlak van opruimen, orde en netheid. Maar dat is niet per se nodig als Teamleider, denk ik. 

Het tofste vind ik de variatie, iedere dag is anders. De tijd vliegt echt voorbij. Ik kijk nooit op mijn horloge om te zien hoeveel uur ik nog moet werken die dag. Ook het contact met andere mensen: klanten, collega’s en medewerkers is supertof.

Waarom zouden andere mensen moeten solliciteren bij Care?

Care laat mensen niet over aan hun lot, zowel bedienden als arbeiders kunnen op hun leidinggevende, collega’s en backoffice rekenen. Het concept van het peter- en meterschap is een goed hulpmiddel om je weg te vinden de eerste weken. Iedereen is supervriendelijk, ook in Deurne op het hoofdkantoor.

Wil je een bedrijf dat kansen geeft? Dan is Care een perfecte match: zij hadden ook vertrouwen in mij om als schoolverlater te starten in een leidinggevende functie.

Wil je ook bij Care werken? Klik dan op onderstaande button. 

#werkplezier #goedwerkgeverschap #jobs #officecleaning #kansenkrijgen