20-07-2021

Een dag uit het leven van District Manager Roxanne de Vos

 

 

 

 

Roxanne de Vos maakte begin dit jaar de overstap van Teamleader Office Cleaning naar District Manager Expert Cleaning. In een vorige blog lichtte ze de verschillen toe tussen twee Business Units. Deze keer maken we de kennis met de vrouw achter de naam.

Hoe ben je bij Care terechtgekomen?

Ik werk sinds 2017 voor Care. Daarvoor was ik in dienst bij een ander schoonmaakbedrijf. Toen ik mijn vleugels wou uitslaan, heb ik enkele spontane sollicitaties uitgestuurd, onder andere naar Care. Het toeval wil dat een ex-collega op dat moment bij Care werkte. Op een dag belde ze me op: “Zeg Roxanne, jouw cv ligt hier voor mij.” En voilà, zo is de bal aan het rollen gegaan.

Ik heb ook altijd de ambitie gehad om door te groeien. Dat wisten ze bij Care en ik had al de nodige testen afgelegd, in het geval er ooit een vacature zou vrijkomen. Begin dit jaar was het zover: ik kreeg het voorstel om District Manager te worden. Natuurlijk ben ik daarop ingegaan.

 

Hoe verloopt je dag als District Manager?

Ik moet nog veel leren, dus op dit moment verloopt alles nog wat chaotisch (lacht). Maar ik start de dag altijd met een koffie om rustig wakker te worden. Daarna check ik of ik telefoontjes heb gemist en neem ik even mijn computer erbij om te kijken of ik dringende mails heb.

Mijn taken verschillen van dag tot dag. Klantenbezoeken afleggen, administratie opvolgen, mijn mensen coachen en begeleiden ... Afspraken plan ik uiteraard in. Toch gebeurt het vaak dat ik de rest van mijn agenda à la minute moet omgooien omdat iets anders hoogdringend is. In Operations in het algemeen en ook als District Manager moet je wel flexibel zijn.

Wat vind je tof aan je job?

Care is een warme firma waar ik me echt thuis voel. Bovendien is de job voor mij de perfecte combinatie tussen administratie en mensen coachen. Ik hou me ook bezig met cijfers uitpluizen en zien waar ik iets kan optimaliseren, en dat vind ik boeiend.

Ik ben niet gemaakt om elke dag acht uur aan een bureau te zitten. Natuurlijk gebeurt dat wel eens, maar de dag daarna ga ik dan op klantenbezoek of geef ik een opleiding. Die variatie vind ik het tofste aan mijn job.

Waarom moeten bedrijven kiezen voor Care? 

Bij Care ligt de focus op de klant én de medewerkers. We willen niet enkel en alleen onze diensten verkopen. We willen dat het mentale welzijn en de geluksfactor bij onze mensen aanwezig zijn in hun job. Daarbij is het belangrijk dat onze medewerkers bij de klant aanzien worden als één van hen. Want daardoor voelen ze zich gewaardeerd en dat komt de kwaliteit van hun werk alleen maar ten goede. We merken dat klanten steeds vaker dezelfde waarden en normen uitdragen als Care.

Ook samenwerken met Care? Kijk op onze pagina van cleanroom cleaning of neem contact op met onze Sales Advisor Sien.