09-11-2020

Een dag in het leven van Kwaliteitsmedewerker cleanrooms Joni

Joni Devos werkt al 3.5 jaar voor Care in de business unit Expert Cleaning. Zij zit ook fysiek op locatie bij een grote pharmaklant in Beerse. Ze begon als medewerker beheer interne opleidingen. Toen de kwaliteitsmedewerker overstapte naar de functie van site lead, kreeg zij de kans om ook door te groeien. Wij luisteren even bij Joni hoe het is om haar interesse in medical management te mogen gebruiken in haar job.

Hoe ben je bij Care terechtgekomen?  

Ik ben afgestudeerd in de richting Office management - Medical management assistant. Mijn eerste job was als medisch secretaresse voor een klinisch labo. Ik verwerkte de stalen van artsen, zorgde dat het juiste getest werd en moest veel rondbellen. Het werk deed ik wel graag en ik had erg fijne collega’s, maar qua jobinhoud was het teveel van hetzelfde. Er was geen variatie in de dagen en doorgroeien of bijleren zat er niet in. Ik ben na een paar jaar beginnen uitkijken naar iets anders. Via een interimkantoor kwam ik toen bij Care Expert Cleaning terecht. Dat paste wel bij mijn achtergrond, want het was gelinkt met pharma en de medische sector. Ik ben heel blij dat ik bij Care en bij deze grote pharmaklant terecht ben gekomen.

Mijn job is langzaam gegroeid tot wat het nu is. In het begin ondersteunde ik het hele team op locatie in Beerse en zorgde ik voor de administratieve opvolging van de trainingen op vraag van de toenmalige kwaliteitsmedewerker. De extra taken die er later bijkwamen waren onder andere personeelsadministratie, het uittypen van verslagen… Toen de kwaliteitsmedewerker op een bepaald moment wilde doorgroeien naar site lead, hebben ze mij voorgesteld om de job over te nemen. Ik was geschrokken, maar op een positieve manier. Wat een kans!

Wat ik moet kennen om mijn job als kwaliteitsmedewerker te doen, is een stuk via overdracht door mijn voorganger gelopen en gaat nu via de klant. Echt “learning on the job”.  

Hoe verloopt een week als Kwaliteitsmedewerker in de cleanroomsector?

Er is geen vaste routine en mijn taken zijn heel gevarieerd. Ik werk een groot deel aan de computer en daarbij hou ik dringende zaken in de gaten. Snel reageren is wel belangrijk in mijn job.  

Welke taken horen allemaal tot mijn pakket: voor ons documentatiesysteem iClean beheer ik de de masterplannen en vraag ik bij wijzigingen akkoord aan de klant. Ik doe ook kwaliteitsrondgangen en procesreviews samen met de klant, en als er actierapporten zijn vanuit deze rondgangen dan volg ik die op samen met de Teamleaders. Ik waak er ook over dat trainingen van procedures tijdig afgewerkt geraken aan de hand van de trainingsmatrix en zorg voor het opstellen van toolboxen, ...

Ik houd mij ook bezig met het aanpassen van procedures voor de klant op vlak van laboafwas of de algemene (chemische) productieschoonmaak. Afhankelijk van de cleanroomklasse en hoe kritisch het gebouw is, zijn de regels die er gelden strenger of minder streng. In totaal gelden er hier op de site in Beerse enorm véél procedures, maar gelukkig zijn die niet allemaal voor Care.

Is er een andere manier van werken sinds Corona?

Onze schoonmakers werken op een iets andere manier: er moeten bijvoorbeeld contactpunten extra gedesinfecteerd worden en de verplaatsing op de site moet met een mondmasker op.

Voor onze Teamleaders is het werk ook aangepast: zij moeten constant aanwezig zijn en de ondersteunende collega’s op kantoor werken zoveel mogelijk van thuis. Ik beheer bijvoorbeeld de trainingsmatrix vanop afstand en voor de verwerking van de registraties ben ik in Beerse.

Met het team onderling doen wij online meetings. Voor mij was het wennen om niet zo vaak meer samen te zijn in één kantoortje of om de andere collega’s niet te kunnen zien op het hoofdkantoor in Deurne. Ik ben sociaal en hoor graag hoe het met anderen is...

Wat vind je tof aan je job?

De variatie in de taken en de verantwoordelijkheid die erbij hoort. In mijn eerste job had ik veel routine, maar nu word ik uitgedaagd om zelf bij te leren en kennis op te doen. Dat vind ik leuk, zo blijf ik mentaal bezig.

Waarom moeten klanten bij Care komen voor hun cleanrooms?

Bij Care zijn we heel flexibel. We staan klaar als er last minute dingen moeten uitgevoerd worden en we zorgen er ook voor dat ze correct gedaan worden. We zitten al lang in de cleanroom business en hebben grote pharmabedrijven als klant, die ervaring kunnen we bij andere klanten inzetten.

Wat ook belangrijk is: hoe we met medewerkers omgaan en ze motiveren, helpt ook de klant verder. Want gemotiveerde mensen doen hun job met passie. Bij cleanroomklanten zijn wij zo’n primair onderdeel van het proces dat die extra inspanning het verschil kan maken. Uiteraard zijn er ook verbeterpunten, maar we proberen onze schoonmakers echt te steunen door dik en dun.

Waarom zouden andere mensen moeten solliciteren bij Care?

Care geeft kansen aan medewerkers. Ik heb dat zelf ondervonden door van administratief medewerker door te groeien, omdat ze in mij potentieel zagen. Ik zag hetzelfde bij andere collega’s: wanneer je aangeeft waar je doelen liggen, wordt daarmee rekening gehouden bij interne vacatures. De jongere generatie van werkzoekenden vindt dat wel interessant, denk ik.

#werkplezier #goedwerkgeverschap #jobs

Leuk weetje over jezelf

Normaal ging ik trouwen op 30 mei dit jaar. Het feest kon niet doorgegaan wegens Corona en nu is het verplaatst naar 2021. Goed nieuws: we hebben de lockdown wel overleefd als koppel! 😊 Misschien ook dankzij onze huisdieren waar we voor moesten zorgen... We hebben twee katten uit een wild nest. In het begin waren ze heel afstandelijk, maar door veel thuis te zijn komen ze nu zelf knuffelen. Dat knuffelen is ook ideaal tijdens onze favoriete filmmomenten. Mijn verloofde en ik hebben zelfs een televisie met kleuren en ook lampen in ons huis die veranderen naargelang de sfeer van de film. Echt lazy Sunday Netflix en chill!