19-10-2020

Een dag in het leven van District Manager Wouter Heggerick

Wouter Heggerick werkt al 4 jaar bij Care. Hij begon als Teamleader Office Cleaning regio West, stapte in dezelfde functie over naar de business unit Expert Cleaning en werd hier een jaar geleden District Manager. Wij luisteren even bij Wouter hoe hij zijn mannetje leerde staan in de cleanroom wereld.  

Hoe ben je bij Care terechtgekomen?

Ooit was het mijn droom om beroepsbrandweerman te worden. Ik deed mee aan de aanwervingen in Gent, stond in de top 50, maar door besparingen en samenvloeiingen werden er minder mensen aangenomen dan voorzien. Ik bleef nog even wachten in de hoop dat ik er op een keer wel bij zou zijn. Na wat tijdelijke jobs, kreeg ik bericht dat ik opnieuw mee moest doen met de nieuwe testen. Ondertussen was ik vrijwillig brandweerman, maar in de tweede editie was ik bizar genoeg niet meer geslaagd. En daar sta je dan… Mijn toekomstbeeld was plots foetsie. Even heb ik nog gedacht om les te gaan geven, via een opleiding van de VDAB. Maar dat werd om praktische redenen ook niets. De vraag die ik mij stelde: “Waar ben ik goed in?” Dat bleek leidinggeven te zijn.

Ik kwam eenvoudigweg bij Care terecht via Indeed. Mijn zoekwoord in Google was “Teamleider”. In de omschrijving stond iets vermeld over de aansturing van 30 mensen en dat sprak mij wel aan. Mijn eerste kennismaking was met een hoogzwangere rekruteringsverantwoordelijk (Marie) en Els Van Rijckeghem die toen tijdelijk regio West voor haar rekening nam. Dat was een heel fijne en vlotte sollicitatie.

Wat vind je tof aan je job?

De zelfstandigheid die ik al had als Teamleader en die nu nog groter is als District Manager. Dit is ook dankzij mijn Teamleaders natuurlijik. Mijn eigen team heeft een groot gevoel voor verantwoordelijkheid en is erg loyaal. Ik kan echt op hen rekenen.  

Hoe verloopt een dag als District Manager in de cleanroom sector?

Uiteraard zijn er een aantal verplichte afspraken met mijn leidinggevende of mijn eigen team, mijn “+1 of -1” zoals ik dat noem. Er is individueel werkoverleg en er zijn meetings met alle Teamleaders van mijn volledige regio. Daarnaast doe ik pandbezoeken en strategische meetings met klanten. Met de klant meedenken op lange termijn vind ik heel belangrijk.

Bij prospectie ga ik in de eindfase mee met de Sales Advisor voor de operationele afspraken. Een maand na de opstart organiseer ik ook altijd een evaluatiemeeting met de contactpersoon om te kijken of de praktijk overeenkomt met de verwachtingen. Met grote klanten hebben wij sowieso per kwartaal een vaste meeting om alles in detail te bespreken.

Voor mijn team ben ik er voor vragen over kwaliteitscontroles, om samen procedures uit te schrijven of als back-up tijdens hun vakanties. Het voordeel is dat ik de job zelf ook uitgevoerd heb, dus snel weet hoe ik het moet aanpakken als er werknemers moeten vervangen worden bijvoorbeeld.

Er is wel een groot verschil tussen Office Cleaning en Expert Cleaning. Bij beiden gaat het over schoonmaak, maar in cleanrooms moet je proactiever zijn en beter opletten wie je inzet als medewerker. Er zijn procedures en verplichtingen die iedereen moet kennen voor ze mogen starten. In deze sector hebben de klanten nog wat meer aandacht nodig. Het is allemaal veel gevoeliger: een bureau kan je overslaan zonder echte rampen te veroorzaken, in een cleanroom kan dat niet. Onze beloftes moeten echt geborgd worden.

Verliep het werk anders tijdens Corona?

Puur qua uitvoering was er geen andere manier van werken. Expert Cleaning is altijd al erg streng geweest op vlak van regels. Voor mijn eigen werk is er ook weinig anders gelopen. Ik ben nog gewoon langsgeweest bij mijn klanten, zij werkten verder zoals gewoonlijk. We hielden rekening met de afstand en gingen in een grotere vergaderzaal zitten. Enkel intern werd er vaker naar Teams gegrepen om online te vergaderen.

Waarom moeten cleanroom bedrijven klant worden bij Care Expert Cleaning?

Care Expert Cleaning bestaat al 20 jaar, we hebben heel wat expertise. We kunnen ook meer dan reinigen en desinfecteren in pharma alleen. De sectoren waarin wij opereren zijn pharma, biotech, semiconductor, weefselbanken, medical device, … En de taken gaan verder dan reinigen alleen. Bepaalde taken van de laboranten of operators nemen we over bij onze klanten, dat heet dan “functiedifferentiatie”. Hierdoor ontzorgen wij onze klanten volledig en is er sprake van een evenwaardig partnership.  

Wilt u meer weten over onze cleanroom diensten en een offerte aanvragen? Neem gerust even contact met ons op en wij staan u graag te woord. 

#werkplezier #professioneleschoonmaak #cleanroomcleaning

Weetje over jezelf

Ik ben een grote muziekfan. Als de Chemical Brothers touren door Europa, dan ga ik kijken. London, Parijs, Werchter, … al deze concerten heb ik de voorbije jaren gedaan.