30-07-2020

Droomjob als Teamleider bij Care: interview met Stijn van Biesen

Stijn Van Biesen startte op 18 mei als Teamleider Expert Cleaning bij een groep van klanten in de pharma, microbiologie, industrie, ... Wij luisteren even bij Stijn hoe dat ging om toevallig zijn droomjob te vinden bij Care.

 

“Ik ben in contact gekomen met Care aan de toog van de sportvereniging. Ik speel badminton in Rupelmonde. Stéphanie Van Acker is daar ook lid, zij vertelde mij over Care en dat er interessante jobs openstonden. Ik kende Care wel al een beetje uit mijn vorige job. Daar werkten we samen bij bepaalde panden zoals Barco. Ik leverde als logistiek planner de hygiënische producten die Care nodig had.

Na het gesprek met Stéphanie ben ik direct naar de website van Care gaan kijken. Mijn eigen regio stond daar niet tussen de openstaande functies, toch heb ik contact genomen met Ellen Van Den Berghe van HR om spontaan te solliciteren. Na het telefoontje heb ik mijn CV gestuurd. Ik was blij want kort daarna werd ik teruggebeld met een concreet voorstel.”

Waarom zocht je een nieuwe job?

Het bedrijf waar ik werkte was recent overgenomen. Hierdoor waren de familiale waarden en het MVO-aspect veel minder belangrijk geworden. Er was ook geen ruimte meer voor initiatief. Allemaal dingen die ik zoek in een job.

Naast Care had ik nog een vacature gevonden die mij interesseerde, maar na een heel fijn gesprek met mijn toekomstige leidinggevende Wouter Heggerick had ik zelf al beslist. Ik voelde daarin alles terugkomen wat ik voordien had gemist: peopleminded, vriendelijk, MVO,  …

Hoe is het nu om bij Care te werken?

Die combinatie van commercieel en administratief is iets wat ik altijd al zocht: je eigen baas zijn als teamleider; ik vult zelf mijn agenda in en heb veel variatie, ik ben regelmatig op de baan naar Antwerpen/Gent/Sint-Niklaas/Tielt, ik mag snel reageren en proactief zijn.

Het MVO-aspect komt sterk terug in bijvoorbeeld de Triple T-methode, zowel voor waterverbruik als op ergonomisch vlak voor de schoonmaakmedewerkers. Maar MVO is ook eens een menselijk woordje vanuit de CEO of het vertrouwen dat je krijgt als je je job doet. Toen ik solliciteerde, had ik niet echt ervaring in cleanrooms. Ik heb sociaal-technische wetenschappen gestudeerd in het middelbaar en al de rest heb ik mezelf aangeleerd. Care zag wel het potentieel in mij en dat is fijn om die kans te krijgen.

Ik heb een supergoede leidinggevende. Hij heeft mij meteen een opleiding gegeven over de ins and outs van cleanrooms, we hebben samen prioriteiten bepaald en ik heb niet meer achterom gekeken. Het hele team is heel aangenaam: ze geven informatie, zijn behulpzaam, vriendelijk... Ze bellen zelf met de vraag of het lukt en of ze moeten ondersteunen.

Vanaf de eerste dag dacht ik: dit komt goed. Ik ben heel tevreden met de beslissing die ik heb genomen om bij Care te komen.

Heeft Corona een invloed gehad op je opstart?

Mijn opleiding is met stukjes en beetjes gekomen. Het had wat meer tijd nodig om door te dringen en sommige onderdelen waren hierdoor wel wat te summier of minder goed gestructureerd. Hoe werkt Care, hoe geven we sales advies aan Expert Cleaning klanten, hoe verloopt de calculatie, wat is cleanroom cleaning precies en productkennis zijn allemaal de revue gepasseerd. De rest, bijvoorbeeld rond personeelsadministratie moet nog volgen.

 

Wat vind je tof aan de job?

Ik heb gemerkt dat ik graag in de auto zit 😊. Maar ook natuurlijk de afwisseling, de uitdaging, het oplossingsgericht werken, … Als je hierin wordt losgelaten en vertrouwen krijgt van je leidinggevende dan is dat geweldig.

Ik ben trots dat ik in zo’n bedrijf mag werken, de uren maken mij niet uit. Ik doe met de glimlach lange uren. Allemaal dankzij de mensen waar ik mee samenwerk.

Waarom zouden andere mensen moeten solliciteren bij Care?

In het algemeen: het is een tof team, vriendelijke mensen die allemaal aan hetzelfde zeil trekken en vooruit willen met de firma. Als teamleider: de job biedt veel afwisseling en een mooie uitdaging.

Wil je ook bij Care werken? Kijk op www.werkenbijcare.be voor de openstaande vacatures of solliciteer spontaan via deze link https://www.werkenbijcare.be/nl/vacatures/?q=&f_category=Bediende&postalCode=&radius=

#werkplezier #goedwerkgeverschap #jobs #expertcleaning #cleanrooms