01-07-2019

De complexiteit van cleanroom reiniging

Care werkt in cleanrooms enkel met getrainde mensen die bereid zijn om deze strenge schoonmaak en desinfectiewerkzaamheden uit te voeren volgens de vooropgestelde SOP’s. Onze medewerkers werken met kennis van GMP en hoe ze zich moeten gedragen in deze kritische omgevingen. Wij werken zij aan zij met de klant om de cleanroom onder controle te houden.

 

Naarmate producten kleiner en gevoeliger worden voor stof, dampen en andere deeltjes in de lucht, wordt het gebruik van cleanrooms en schone productieactiviteiten steeds belangrijker. De eisen voor het fabriceren van geneesmiddelen zijn meer en meer onderhevig aan strenge Europese en Amerikaanse richtlijnen om de veiligheid en kwaliteit van de producten te waarborgen.

 

Complex geheel

Het onder controle houden van verontreiniging in de cleanroom is een complex geheel. Schoonmaak en eventuele desinfectie is een uitdaging. Het “vuil” is onzichtbaar en het gebruik van verkeerde schoonmaaktechnieken kan leiden tot verspreiding van contaminatie door de ganse cleanroom.

 

Goede opleiding

Operatoren die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van de schoonmaakwerkzaamheden moeten strikt opgeleid worden in de kennis van hoe een cleanroom werkt, welke impact hun gedrag heeft op hun omgeving en welke schoonmaak- en desinfectietechnieken moeten gehanteerd worden.

 

Juiste gedrag en instelling

In een cleanroom werken vergt sterke discipline, structuur en organisatie. Daarom werkt Care met perfectionisten. Daarnaast krijgen alle cleanroom medewerkers een speciale opleiding "reinigen en desinfecteren van cleanrooms". Dankzij deze aanpak is ons personeel uiterst gekwalificeerd en borgen we de kwaliteit via GMP.

 

 

Voor meer informatie over onze cleanroomdiensten: kijk op deze pagina.