Communicatie en vertrouwen schoonmaak klant
21-06-2021

Communicatie en vertrouwen, dat is wat een cleanroomklant verlangt

Wat verwacht een klant eigenlijk van Care Expert Cleaning? En lossen we die verwachtingen ook in? We vroegen het aan Audrey Bortels, onze Business Development Manager. Audrey werkt uit naam van Care al jarenlang bij grote farmaklanten. Daardoor weet zij precies wat een klant verlangt van zijn dienstverleners.

Audrey runde tijdelijk als Site Lead de activiteiten van Care bij Sanofi. Zij vormt de brug tussen de twee bedrijven. “In tegenstelling tot wat we vaak denken, heeft een klant geen waslijst aan verwachtingen en speciale verzoeken. Uiteraard sluiten we contracten af met de klant en moeten onze medewerkers de procedures nauwgezet volgen”, vertelt Audrey. “Toch draait alles eigenlijk maar om twee woorden: communicatie en vertrouwen. Zit dat goed? Dan volgt de rest bijna vanzelf.”

Verantwoordelijkheid opnemen

“Als louter KPI’s en maandelijkse tabellen met steriele data de samenwerking sturen, dat werkt gewoon niet. In een open communicatie is er vertrouwen en neem je allebei je verantwoordelijkheid, en daarmee bedoel ik dat ook de klant dat moet doen. Het moet wel van twee kanten komen. Want zodra een fout is benoemd, is het geen fout meer maar een aandachtspunt. Ook al volgt er een dossier en de nodige procedures.”

Open communicatie zorgt voor win-winsituatie

Audrey houdt een open lijn tussen Care en Sanofi. “Ik werk nauw samen met de Head Facility Management en Head Operations bij Sanofi. De klant verwacht dat je proactief bent en dus voorstellen en ideeën op tafel legt. Als hij daarin meegaat, weet je dat je goed bezig bent.”

“Wat ik versta onder goede communicatie? Dat je met elkaar praat, liefst persoonlijk. Dat je kort op de bal speelt. En dat je openstaat voor elke vraag of bezorgdheid van je klant. Het is niet aan ons om te beslissen of een vraag al dan niet relevant is. Voor de klant is die wél belangrijk. Als je dan terugkoppelt, creëer je een win-winsituatie. Omdat hij weet dat jij hem serieus neemt, zal hij je ook sneller op de hoogte brengen van wat op de werkvloer speelt. Zo werk je samen aan verbetering. Dat twee grote bedrijven elkaar managen is ook helemaal oké. Dat is dé manier om te groeien.”

Kritische blik en ruimte voor verbetering

“In de farmacie is er geen ruimte voor fouten. Je moet qua normering, opgelegde disciplines en procedures je volledig aanpassen aan de klant.”

Audrey is wel realistisch. Zij beseft dat geen enkele samenwerking perfect is. “Het is de bedoeling dat je de minder goede kanten aan een samenwerking ombuigt tot aandachtspunten. Want alleen door te blijven praten en zaken te benoemen, is er ruimte voor verbetering.”

Die verbetering ziet zij vooral op het vlak van efficiëntie. “Hoe bekwamer je teams zijn, hoe kleiner de kans op fouten. Daarom is het belangrijk om met vaste teams te werken en het verloop zo laag mogelijk te houden. Ik denk ook aan opleidingen. Die zijn noodzakelijk. Maar moet iedereen alle trainingen volgen? Want daarin kruipt veel tijd en werk. Je moet die vraag op tafel durven te gooien met de bedoeling om te verbeteren zonder de risico’s te verhogen.”

Vooruit blijven kijken

Audrey staat ook graag nog even stil bij de manier waarop vergaderingen doorgaans verlopen. “Ik zie nog te vaak dat tachtig procent van de tijd wordt gepraat over wat er al is gebeurd. Uiteraard moet je aan sommige bezorgdheden aandacht blijven geven. Maar verbeteren kun je toch echt alleen in de toekomst. Vragen stellen, meningen delen en oplossingen zoeken. Geef daar eens tachtig procent van je aandacht aan? Dan ga je naar een nog hoger niveau.”

Bent u op zoek naar een facilitaire dienstverlener waar het partnership primeert? Neem dan zeker contact op met onze Sales Advisor Sien. 

Meer blogs

Maxime De Brauwere Care HR
personeel, kantoorschoonmaak, cleanroom

Maxime ontfermt zich over sollicitanten en opleidingen

In het voorjaar van 2022 versterkt Maxime De Brauwere het hr-team als HR Business Partner. Ze vormt een team met haar collega Mouna. En de taken zijn duidelijk: Mouna is verantwoordelijk voor de payroll en het papierwerk en Maxine voert de gesprekken. Al is het natuurlijk niet zo zwart-wit. Maxime vertelt dan ook enthousiast over haar gevarieerde job.
29-11-2022
3 min.
20220208 VR Bril Lin Businessbanner 02
cleanroom, innovatie

Hoe innovatie bijdraagt tot kwaliteit: smart headset

Op Airlocked in oktober verzorgden Ellen Van Der Plas en Justine Op de Beeck van Agidens Lifesciences een van de vele boeiende break-out sessies. Zij presenteerden de smart headset als innovatieve mogelijkheid voor validatie, als voorbeeld werden cleanroomtesten met betrekking tot deeltjestelling uitgewerkt. Vandaag gaan wij met hen even dieper in op de vraag hoe innovatie kan bijdragen tot kwaliteit, zowel voor het validatieproces als voor het eindproduct.  
07-03-2022
3 min.
Annemieke De Bruyne Care
personeel, kantoorschoonmaak, cleanroom

Een dag in het leven van marcomverantwoordelijke Annemieke De Bruyne

Annemieke zorgt al bijna 7 jaar voor alle marketing en communicatie van Care en andere zusterbedrijven binnen Vebego België. Sinds 2015 beheert ze de kanalen op sociale media, bedenkt ze campagnes voor prospecten en sollicitanten en zet ze leuke duurzaamheidsacties op poten. Maar ook een deel van de interne communicatie neemt ze op zich. We gingen in gesprek met deze creatieve duizendpoot.
21-12-2021
6 min.